20. septembar 2018.20. sep 2018.
Promocija talenta
Nagradni konkurs „Miloš Simić“

Promocija talenta

U Galeriji Škole primenjenih umetnosti, u toku je izložba radova učenika prispelih na likovnom konkursu "Krila". Na otvaranju postavke dodeljene su nagrade i priznanja najboljima. Nagradu "Miloš Simić" žiri je ravnopravno dodelio Slavku Jankoviću i Jeleni Mijailović, a specijalno priznanje pripalo je Ognjenu Ninkoviću. Uz radove prispele na konkurs, izloženo je i nekoliko slika mladog umetnika po kome nagrada nosi ime. Direktorka škole Nevenka Džokić istakla je važnost konkursa, koji promoviše mlade talente i neguje umetničku posebnost kakvu je imao Miloš.
- Ova izložba je značajna iz dva razloga. Jedan je taj što na ovaj način negujemo sećanje na našeg učenika Miloša Simića koji nas je prerano napustio, a čije nežno prisustvo osećamo uvek. On je svojim talentom, imaginacijom i željom za znanjem i saznanjem zaista bio poseban. Drago mi je što nagrada nosi i nosiće njegovo ime, jer svakako to zaslužuje. Znam da je želja Miloševih roditelja bila promocija umetnosti i da mladi ljudi budu okrenuti što više stvarlaštvu, umetničkoj imaginaciji i to je drugi razlog značaja ove izložbe - navela je direktorka Škole primenjenih umetnosti Nevenka Džokić.
Inicijativa za nagradni konkurs potekla je od roditelja Miloša Simića, a rukovodstvo Škole je podržalo i realizovalo ideju da se sačuva Koliko priznanja mogu da pomognu budućim umetnicima najbolje znaju njihovi najbliži.
- Nama kao roditeljima, a i njemu je cilj bio da se podigne nivo svesti i poštovanja dece koje imaju želje, talenta i mogućnosti da se iskažu. Problem nastaje kada su ta deca skrajnuta i ne shvataju ih ozbiljno. Prateći Miloša i njegov rad shvatio sam da je njima od presudnog značaja za dalji razvoj da dobiju priznanje za talenat - rekao je Zoran Simić.
Izložba je otvorena do oktobra.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa