20. septembar 2018.20. sep 2018.
SREDNjA POLjOPRIVREDNA ŠKOLA

Počinje izgradnja novog doma

Vrednost projekat 100 miliona dinara. Rok za završetak radova
270 dana
Sledeće nedelje na ekonomiji Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika Šabac počinje izgradnja novog učeničkog doma. Objekat smeštajnog kapaciteta 110 učenika, biće opremljen sobama po najvišim evropskim standardima, restoranom, kuhinjom, čitaonicama, bibliotekom, TV salom, teretanom. Projektom je predviđeno da nova zgrada bude toplom vezom spojena sa već postojećim Domom, što će se pozitivno odraziti i na boravak dece u starom zdanju.
Sredstva od sto miliona dinara, koliko je potrebno za opremanje i izgradnju projektovanog, obezbeđena su preko kredita Razvojne banke Saveta Evrope namenjenog za izgradnju i rekonstrukciju učeničkih domova. Rok za završetak radova je 270 dana od početka.
-Ugovor je sa Ministarstvom prosvete potpisan pre nekoliko meseci, ali naša priča o izgradnji novog doma traje od 2012. godine. To vreme smo iskoristili da prikupimo neophodnu dokumentaciju, tako da smo u trenutku kada se pojavila mogućnost kod Razvojne banke Saveta Evrope imali spreman gotov projekat- objašnjava direktor Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika Šabac, Predrag Savić.
Izgradnja novog objekta je od velikog značaja za Poljoprivrednu školu u kojoj od 2005. funkcioniše Dom koji svake godine koristi oko 70 učenika. “Ispod crte” ih redovno ostane još toliko.
-Među šabačkim srednjoškolcima vlada veliko interesovanje za boravak u Domu. Svake godine nam konkuriše duplo više dece nego što možemo da primimo. O onima koji dobiju mogućnost da tokom školovanja borave kod nas brinu stručni ljudi, a slobodno vreme im je upotpunjeno nizom vannastavnih aktivnosti. Koliko su motivisani da rade u okviru brojnih, različitih sekcija, govori i podatak, da naši pitomci redovno osvajaju priznanja na domijadama i drugim takmičenjima. Izgradnja novog Doma će omogućiti, da prihvatimo više dece, a starim stanarima obezbedimo bolje uslove za učenje i lični napredak- objašnjava Savić i dodaje.
-Prilikom projektovanja zgrade rukovodili smo se idejom da je vizuelno uklopimo u ambijentalnu celinu ekonomije, ispunimo najviše standarde koji su u Evropi propisani za izgradnju ovakvih jedinica. Velika pažnja je posvećena delu namenjenom deci sa smetnjama u razvoju, i ono u šta smo, već sada, na početku sigurni je da će po okončanju radova, učenici kod nas naći smeštaj u skladu sa svim njihovim potrebama.
T.T.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa