20. septembar 2018.20. sep 2018.
VRHUNSKI MUZIČKI UŽITAK U KULTURNOM CENTRU

MT Bluz Bend oduševio svirkom

Bašta šabačkog Kulturnog centra bila je mesto jedinstvenog muzičkog hepeninga. Svoj muzički repertoar podelio je sa Šapčanima MT Bluz Bend na čelu sa virtuozom na gitari Mirkom Tomićem.
Da li zbog čivijaške atmosfere, lepog vremena, dobre promocije koncerta ili prevelike gladi Šapčana za ovakvom muzikom, bašta je bila popunjena do poslednjeg mesta.
Bluz muzika, koja nije u ovo doba previše aktuelna ni atraktivna na ovim prostorima, uspela je da privuče sasvim pristojan broj slušalaca. Iskusni šabački muzičari i veliki zaljubljenici u ovu vrstu muzike, uz već pomenutog Mirka - Nataša Tomić, Nenad i Aleksandar Tadić, Milan Mića Petrović i Vladimir Nedeljković su svakako i zaslužili ovakvu posetu. Pogotovo imajući u vidu da su se u poslednjih mesec dana predstavili na Nišvil festivalu i na Invajers festivalu u Užicu.
Atmosfera je bila sjajna, i podgrevala se iz pesme u pesmu. Kulminacija je nastupila kada se izvrsnom Mirku na bini pridružila živa legenda domaće (i šire) bluz scene - Dragoljub Crnčević Crnke, frontmen grupe Pint Blank. Ova dva vrsna muzičara su do sada sarađivala u više navrata, pa je logično bilo da se Crnke pojavi na ovakvom koncertu u gradu u kojem je, kako kaže, sahranjen i njegov deda. Zajedno su, uz pratnju benda, ovom prilikom odsvirali pet pesama koje će dugo biti u pamćenju svih prisutnih.
Događaj je svojim sjajnim muziciranjem uveličao i mladi violinista Stefan Gornjik koji je upotpunio postavu benda u pesmi Aj got a men.
U toku dva sata muziciranja odsvirane su legendarne pesme čiji su autori Erik Klepton, Džo Koker, Eta Džejms, Džej Džej Kejl, Rej Čarls, Džoni Keš…
Dobar deo koncerta je zabeležen i već objavljen kako na Jutjubu, tako i na društvenim mrežama.
Atmosfera i reakcije kako za vreme tako i posle koncerta ukazuju na to da bi ovakva dešavanja trebalo da nađu mesto u kulturnom životu Šapčana i da bi trebalo da se organizuju i češće.
Ovaj koncert je, pored drugih ustanova, firmi i lica podržala i naša kuća izdavanjem teksta o Mirku Tomiću koji je ujedno bio i poziv na ovaj koncert.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa