14. april 2011.14. apr 2011.
OPŠTINA VLADIMIRCI - AKTIVNOSTI CRVENOG KRSTA

OTKUP SEOSKIH DOMAĆINSTAVA

Proteklog petka u prostorijama Crvenog krsta Vladimirci, održan je sastanak zainteresovanih izbeglih lica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u akciji Otkupa seoskih domaćinstava. U nameri, da obezbedi dostojanstvene uslove za rešenje stambenih problema, agilni tim opštinskog odbora Crvenog krsta, na čelu sa sekretarom Bogdanom Popovićem doveo je stručnjake da pojasne akciju kaja uveliko traje.
- Bitno je da će se učiniti sve da se ovi problemi reše. Podelili smo formular za izjašnjenje po ovom pitanju, koji ćemo u narednih par dana proslediti nadležnim službama u Beograd, kako bi krenuli u akciju koja bi u prvom talasu trebala doneti trajno stambeno rešenje za desetak porodica izbeglih lica, kaže Popović.
Projekat finansira UNHCR.
- Bitno je da se shvati da će sredstva koja pristignu odrediti ritam kupovine, da sve zavisi od izbeglih lica koja moraju pronaći domaćinstva u kojima će živeti a široka je paleta mogućnosti da se od raspoloživih para kupi i potrebno, poput stoke i bele tehnike te ostalih potrepština neophodnih našim izbeglim licima, čije probleme ćemo iskreno se nadam što brže rešiti, tvrdio je socijalni radnik Branislav Janković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa