20. septembar 2018.20. sep 2018.
Rekonstrukcija infektivnog
UNAPREĐENjE ZDRAVSTVENIH USLUGA

Rekonstrukcija infektivnog

Protekle sedmice u Službi za infektivne bolesti u Opštoj bolnici “Laza K. Lazarević” u Šapcu, počeli su radovi na rekonstrukciji pomenute zgrade. Prema rečima direktora Opšte bolnice dr Slobodana Popovića, novi menadžment bolnice pokušava da unapredi uslove i kvalitet zdravstvene usluge.
-Radovi na zgradi za zarazne i infektivne bolesti su nam prioritet kako bi bila funkcionalna za predstojeće, kišne i zimske periode. Počeli smo sa radovima na krovu i hidroizolacijom, a sledeća faza radova odnosiće se na unutrašnjost zgrade tj. krečenje i sređivanje mokrih čvorova – istakao je dr Popović.
Zgrada će po završetku rekonstrukcije biti funkcionalna i moći će da pruži zdravstvenu uslugu potrebnu pacijentima. Osim unapređivanja objekata, Opšta bolnica radi na tome da bolnička oprema potrebna za rad bude usavršena.
- Pre dve nedelje smo kupili mikroskop za potrebe Službe patologije koji je bio neophodan. Takođe u Službi radiologije, uskoro će biti popravljen važan rentgen aparat koji je određeni period bio pokvaren. Ono na šta uvek stavljamo akcenat jeste zapošljavanje. U toku septembra u našoj bolnici biće dvadeset novih radnih mesta– navodi dr Popović.
Za renoviranje krova izdvojena su budžetska sredstva Opšte bolnice, a za sanaciju unutrašnjosti sredstva su obezbeđena iz Ministarstva zdravlja. U pitanju je suma od oko 3 miliona dinara.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa