27. septembar 2018.27. sep 2018.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Leteći cirkus Velikog vođe

Svakoga dana svedoci smo sve težeg i ozbiljnijeg kršenja svih pravnih, moralnih i civilizacijskih normi od strane predstavnika Srpske napredne stranke, organizacije koja sebe smatra državom, i koja je sebe poistovetila sa državom, spuštajući sve zvanične institucije ispod nivoa svojih polupismenih političkih sekretara.
Svi mi, građani Šapca svedoci smo jedne besramne, primitivne i agresivne kampanje Letećeg cirkusa Aleksandra Vučića u našem gradu. I sve veće nervoze, frustracije i nasilničkog ponašanja režima koji vodi ovu državu i društvo u otvorenu diktaturu i fašizam.
Podsećamo građane da su za vreme kampanje za beogradske izbore uniformisani pripadnici SNS-a, među kojima je bilo i naših sugrađana, opkoljavali štandove drugih stranaka i fizički sprečavali građane da im priđu. Bili su to prvi, očigledni primeri kršenja Ustavom garantovanih prava građana Srbije. Ubrzo, ovo je postala praksa na svim izborima u Srbiji.
Članovi SNS-a, predvođeni odbornicima ove organizacije (jer to već dugo nije politička stranka), napali su pripadnike Narodne stranke i potpredsednika stranke Nikolu Jovanovića na Novom Beogradu, pokušavajući da ih spreče u prikupljanju potpisa protiv članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama. To se nastavilo gotovo u svim gradovima u Srbiji.
Pre samo par dana napadnut je, na štandu Narodne stranke, u Novom Sadu, Borislav Novaković, poverenik NS za Vojvodinu. Psovke, uvrede i ton kojim su izgovorene jasno pokazuju potpuno odsustvo morala, vaspitanja i ljudskosti. I jasan znak da je fašizam, ne na vratima, već da je postao domaćin u našoj zajedničkoj kući.
Naš grad, nažalost, nije ostao pošteđen u naletu takvog ponašanja koje širi predsednik Republike i njegova stranka. Pripadnici SNS-a, što iz Šapca, što iz okolnih opština skupili su se ispred našeg Pozorišta u pokušaju da spreče održavanje tribine Saveza za Srbiju, tada još u nastajanju. Setite se sramote koju su tada naneli našem lepom gradu. Vređali su, pretili, psovali, pljuvali, urlali, a sve to vođeno namerom da spreče skup, da spreče iznošenje mišljenja suprotnog mišljenju Velikog vođe. Podsećamo Vas i da su napali vladiku SPC u porti Crkve, pokušavajući da ga spreče da govori, kako bi opravdali i sakrili izdaju koju čini Veliki Vođa. Nije ih sprečilo ni to što na ovaj način direktno krše Ustavom garantovana prava na slobodno kretanje, prava na slobodu mišljenja i izražavanja, slobodno okupljanje, slobodu udruživanja, pravo na učestvovanje u javnim poslovima.
Sve ovo pokazuje nervozu pripadnika lokalnog odbora SNS-a zbog njihove nemogućnosti da silom i protivno odluci građana preuzmu vlast u Šapcu. Pokazuje ovo i njihovu svest o skorom slomu politike i stranke kojoj pripadaju i na nivou države. Ali pokazuje i da su lični interesi jedina politika ove grupe ljudi i da su u svojoj borbi za vlast spremni da ruše sve društvene, moralne i pravne norme i narušavaju ugled našeg grada.
Gradski odbor Narodne stranke u Šapcu podseća sve aktere na političkoj sceni da se vlast osvaja na izborima, glasovima birača, nosilaca suverenosti, koju oni prenose svojim izabranim predstavnicima da u njihovo ime i za njihvu dobrobit vrše javna ovlašćenja. Zato dobijanje poverenja građana jeste jedini legalan i legitiman način dolaska na vlast. Svi ostali su nemoralni, nezakoniti i neprihvatljivi.
Pozivamo sve građane Mačve, Pocerine, Posavine i Šapca da zajedno gradimo naš grad, da branimo svoju izbornu volju, svoje nasleđe, tradiciju, pravo da biramo i budemo birani, da sami odlučujemo o svom novcu i sudbini svog grada. Jer Šabac zaista jeste PRVI GRAD SRBIJE.
GrO Narodne stranke Šabac

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa