27. septembar 2018.27. sep 2018.

Uživaj kume i za rijaliti ne brini

Ustala je kuka i motika u ovoj našoj zlatno-dobnoj Srbiji da odbrani nejakog Željka Mitrovića od mračnog, osionog i nadasve, kako reče članica REM, ćelavog ministra.
Bahati ministar kulture se drznuo da uperi prstom u najvredniji naprednjački projekat u novijoj istoriji Srbije - Zadrugu dva. Mogao je nesrećni Vukosavljević bilo šta da kritikuje u svojoj sferi, ali u neiscrpni izvor glasova nikako nije smeo da uperi prstom. Nije čovek ukapirao, poput svog prethodnika Tase, dokle se može, kada se progovara i o kome sme da se izrekne neka reč. Ovako, naivni ministar plaća danak neiskustvu.
Od premijerke, pa do komšinice tetka Rose, svi su stali u odbranu Željka Mitrovića da nam servira masovnu hipnozu serviranu najsočnijim izlivima primitivizma, a koliko smo čuli, već je palo i nekoliko pornografskih akcija. To narod voli, a ministar nikako da ukapira. Da nije bilo, između ostalog, takvih sadržaja u prošlosti, ministar ne bi sedeo tu gde sedi. On, međutim, odbija da u to poveruje, a moraće pod hitno, jer neće dugo sedeti tu gde sedi. Da je moralan i da ima samopoštovanja, odmah posle prvog odbrambenog akta Ane Brnabić, zahvalio bi se na poverenju i poručio svojim kolegama iz Vlade Srbije da njemu nije mesto sa onima koji ne dele njegove vrednosti kada je reč o rijalitijima. Ovako, doživeo je neiskusni ministar da ga pošteno po blatu vuku i Nebojša iz Beograda i najpoznatiji srpski dezerter u novijoj istoriji. On verovatno nije bio svestan da je napao kuma svog kolege Vulina. I to ne običnog kuma, već duplog, kako se ovaj dezerter svojevremeno hvalio. A, kum nije dugme, i odbrana je morala da usledi naročito ako je dupli kum i ministar odbrane. Nije njegovo da brine o odbrani zemlje, dezerter brine o svojim prijateljima, kumovima, tetki, a najviše o Prvorođenom. I ne sumnjamo da će uspeti da, u ovom slučaju odbrani kuma i riajliti. A, kako i ne bi kada je osnovna odbrambena poruka - Uživaj kume i za rijaliti ne brini.
Svim tim braniteljima rijalitija još više smeta što se ministar nije ogradio od prećutne podrške oca rijalitija, kako naprednjaci prozvaše Dragana Đilasa, za svoju diverziju. Ako su možda i mogli da mu progledaju kroz prste prvi put iznetu kritiku, Đilasa ne praštaju, nema šanse. Dezertera je to do dotuklo, tako da je jadikovao jadnom Sarapi na ramenu jednog jutra poput one narikače iz radikala. Svim članovima SNS krene kosa da opada kada se odnekle samo "Đ" čuje, a kamoli nastavak. Ministru nema šta da opadne, jer kako je to primetila članica REM, on je ćelav, pa nema ugrađeni odbrambeni sistem za takve vanredne situacije.
Da se na kraju razumemo, nema tu prevelikog prostora za empatiju prema ministru. Ako može, neka sedi sa tim istim ljudima u Vladi Srbije. Nema petlju, slegnuće ramenima, pokajaća se i na kraju će i sam napasti samog sebe braneći onoga koga je prvobitno napao. Možda mu, na kraju, pokajanje i prođe.
Bahati ministar kulture se drznuo da uperi prstom u najvredniji naprednjački projekat u novijoj istoriji Srbije - Zadrugu dva.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa