14. april 2011.14. apr 2011.
MLADA VETERINARKA SLAĐANA JANjUŠEVIĆ

NA PUTU KA ČISTOJ NAUCI

Student generacije na veterinarskoj medicini pri Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 2009/10 godine. Trenutno na master studijama koje predstavljaju siguran put ka ostvarenju sna da postane doktor nauka
Rođena je u Prijepolju. U užičkoj srednjoj medicinskoj školi završila je za farmaceutskog tehničara. Nakon toga dolazi u Novi Sad gde na Poljoprivrednom fakultetu upisuje odsek veterinarske medicine.
- Oduvek su me interesovale prirodne nauke. Posle srednje škole prvo sam želela da upišem biologiju, ali mi je veterina izgledala sveobuhvatnije. Mislim da otvara veće mogućnosti kako po pitanju čiste nauke, tako i na polju prakse. To je čini mi se bilo presudno ““ objašnjava Slađana Janjušević razloge zašto je odabrala baš ovu profesiju.
Da je upravo ovo zanimanje za nju pravo, govori i podatak da je prošle godine u oktobru proglašena za studenta generacije u 2009/10. Po okončanju osnovnih studija Slađana se udaje za Nikolu, kolegu sa fakulteta, i prelazi da živi u Gornju Vranjsku, tako da danas, uporedo sa master studijama pripravnički odrađuje u šabačkoj Veterinarskoj stanici. Ovaj posao joj je kako kaže, pruža mogućnost da ono o čemu je čitala u literaturi sada upozna u praksi preko direktnog kontakta sa životinjama.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa