27. septembar 2018.27. sep 2018.
DONACIJA RUŽE
POPOVIĆ OPŠTOJ BOLNICI

DUŠECI ZA DEČJE ODELjENjE

Proteklog petka, na Malu Gospojinu, šabačkoj Opštoj bolnici „Laza K. Lazarević“ stiglo je 20 dušeka za krevete za dečje odeljenje. Dušeci su lična donacija Ruže Popović, predsednice Fondacije „Humano srce Šapca“, koja je svoj radni vek provela na ovom odeljenju.
-Smatram da je zdravstvo epicentar svakog društva i ulaganje u zdravstvo je ulaganje u ljuske resurse. To je dobitak na svim nivoima. Ovo je moja druga kuća. Zahvaljujući srećnim okolnostima došlo je vreme da se ja odužim ovoj ustanovi. Trudiću se da pomognem uvek kada budem bila u prilici. Nikada nisam prekinula nit koja me vezuje za Bolnicu, a naročito za dečje odeljenje. Mnogo uspomena me veže za ovo mesto, istakla je Ruža Popović.
Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović istakao je da Ruža Popović svakodnevno čini dobra dela za bolnicu. Izjavio je da su ona i njena porodica poslednje decenije najveći donori ove ustanove.
-Po ko zna koji put Ruža Popović demonstrira svoju humanost, koja prevazilazi i i okvire grada i Srbije. Njeno herojstvo je impozantno. Ovoga puta odabrala je najmlađu populaciju. Ova donacija će značajno poboljšati uslove u službi pedijatrije i samom odeljenju. Njena energija i želja da pomognu nikako ne prestaju. Ovakva pomoć nam je neophodna kada hoćemo da unapredimo uslove rada i zdravstvenu uslugu, rekao je dr Popović i najavio da će Ruža Popović učestvovati i u akciji dopremanja 50 kreveta i 70 dušeka iz Lugana u Švajcarskoj. Ova donacija će 5. oktobra krenuti ka Srbiji, a pomoć u transportu pružiće i kompanija „Eliksir“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa