4. oktobar 2018.4. okt 2018.
Dopis

VLADA REPUBLIKE SRBIJE KOORDINACIONO TELO ZA RODNU RAVNOPRAVNOST

N/r gđi Zorani Mihajlović
Poštovana,

Podržavajući inicijativu odbornica Skupštine grada Šapca, načelnica odeljenja Gradske uprave, direktorki javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava, Savet za rodnu ravnopravnost grada Šapca izražava duboko nezadovoljstvo ponašanjem šefa Odborničke grupe i poverenika Srpske napredne stranke u Šapcu g. Aleksandra Pajića, na sednicama Skupštine grada Šapca. Naime, na poslednjem zasedanju 28. septembra 2018. godine, g. Aleksandar Pajić u više navrata u svojim izlaganjima za skupštinskom govornicom uvredio je izvestioca gđu Kseniju Lukić Marović, govoreći joj ,,da je lagala sugrađane za skupštinskom govornicom, obmanjivala građane Šapca i pričala laži iza kojih niko ne može da stane”. Takođe ju je javno ispitivao zašto je promenila boju kose.
Neprimereno i uvredljivo obraćanje odbornicama, direktoricama i načelnicama koje su u ulozi izvestilaca na skupštinskim zasedanjima, već je postao manir g. Aleksandra Pajića. Napominjem da se skupštinska zasedanja u Šapcu prate i putem direktnog televizijskog prenosa, tako da su brojni građani Šapca svedoci sramnog odnosa odbornika i posebnog savetnika ministra prosvete g. Pajića prema koleginicama u Skupštini grada Šapca.
O svemu ovome postoji audio dokumentacija koju će Vam nadležne službe Grada ustupiti radi upoznavanja i potvrde naših navoda.
Takođe, napominjemo da se Savet za rodnu ravnopravnost grada Šapca nekoliko puta pisanim putem obraćao Srpskoj naprednoj stranci u Šapcu zbog delegiranja svog predstavnika odnosno predstavnice koja bi učestvovala u radu Saveta i svojim aktivnostima i idejama doprinela radu i ostvarivanju aktivnosti Saveta. Iako odgovor na naš zahtev od Srpske napredne stranke nikada nismo dobili, poziv za učešće u radu Saveta za rodnu ravnopravnost grada Šapca još uvek je otvoren.
U nadi da ćete razumeti našu potrebu da prijavimo ovo i svako drugo neprimereno ponašanje, očekujemo Vašu reakciju kao predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.
Savet za rodnu ravnopravnost grada Šapca Salko Karadarević, predsednik

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa