4. oktobar 2018.4. okt 2018.

Hitno zaustaviti urušavanje građanskih i političkih prava i sloboda u opozicionim lokalnim samoupravama

Predstavnici lokalnih samouprava koje su inicirale izveštavanje pred Savetom Evrope o pritiscima na opozicione gradove, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i zamenik predsednika Opštine Čajetina Arsen Đurić sastali su se u ponedeljak sa ministrom lokalne samouprave Brankom Ružićem.
Predstavnici opozicionih lokalnih samouprava izneli su zahtev da se hitno zaustavi politički kriminal centralne vlasti u Srbiji. Zloupotreba institucija, medijski linč i svi drugi politički pritisci koji su očigledno kršenje političkih i građanskih prava i sloboda garantovanih Ustavom i međunarodnim dokumentima, odmah moraju prestati.
Oni su poručili da će o zloupotrebama republičke vlasti i urušavanju građanskih i političkih prava i sloboda u opozicionim lokalnim samoupravama u Srbiji izvestiti Savet Evrope na predstojećem zasedanju u Strazburu, 6. novembra.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović i zamenik predsednika Opštine Čajetina Arsen Đurić saopštili su da su otvoreni za ozbiljan i iskren dijalog u kom će njihovi zahtevi biti razmotreni i zatražili da se u narednim nedeljama organizuju radne grupe i okrugli stolovi na ovu temu.
Jednoglasni su u oceni da su u Srbiji ugrožena ljudska i politička prava i slobode o čemu će biti reči u izveštaju pred Konrgesom lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa