4. oktobar 2018.4. okt 2018.
Krivina u ogledalu

Kako nas više nije stid

Voleo bih da sam mogao da vidim izraz lica Prvorođenog i Vojvode od fikusa kada su im saradnici javili šta se desilo u pojektu koji toliko zdušno podržavaju – Zadruzi dva.
U pravu su onlajn izdanja srpskih medija kada tvrde da ništa monstruoznije nije rečeno na srpskim televizijama. Izvezni pacijent, koji je očigledno povučen sa terapije i pušten u jedan od vodećih srpskih imaginarijuma sa zadatkom da zaglupljuje biračko telo, ispričao je najogavniji vic koji je ikada jedna srpska kamera zabeležila.
Elem, taj pojavni oblik ljudskog života, učestvujući u projektu koji više nego srčano brane svi, počevši od Prvorođenog, Slinavog, najpoznatijeg srpskog dezertera, one urokljive članice REMa, pa do Vojvode od fikusa, ispričao je vic koji je zgrozio čak i ostale ukućane tog imaginarijuma.
“Gde je bila mala Milica kada je pala bomba? Svuda”, ovim vicem je taj debil hteo da nasmeje svoje kolege i da osvoji laskavu titulu pobednika u pričanju viceva. Da podsetimo, radi se o Milici Rakić, devojčici koja je poginula tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Taj Prvorođeni koji doživljava vanvremenski vrhunac gledajući TV Pink od ranih jutarnjih sati, dok nije došao na vlast Milicu Rakić nije ispuštao iz usta. Ovaj vic nije tema Sarape koji se snebiva što su kravama u Đilasovo vreme sečeni rogovi. Željko Mitrović ne piše otvorena pisma osuđujući samog sebe što je Srbiji podario takve imbecile.
Da zlo bude veće, to stvorenje sa amorfnom masom umesto mozga koje je ispričalo vic, u prvom trenutku je “drastično kažnjen” i to oduzimanjem nedeljnog honorara. Možete misliti kako su ga teško kaznili. Kada se javnost na društvenim mrežama probudila i dostigla tačku usijanja, to đubre su izbacili iz programa. Zanima me šta bi bilo da je umesto te budale takav vic ispričao neki od Željkovih favorita. Da li bi ga se odrekao kao onomad Mire Marković? Teško, za rejting nema cene.
Verovatno da je pravom kreatoru svega i svačega, na kraju, ipak bilo neprijatno zbog ovoga i morao je da uzme stvar u svoje ruke. Pozvao je sa Crvenog trga svog pajtosa i rekao mu da tera fekaluju napolje, jer će im obojici pasti rejting. A, rejting je najvažniji. Svi Željkovi argumenti su pali u vodu, a taman je tipovao da će taj ludak da zaskoči izvesnu Hrvaticu iziritiran time što nije zadovoljna veličinom njegovog vršnjaka. Pokušao je Željko da ubedi, ali zna se čijem glasu se mora povinovati, i par sati kasnije presudio je tom ništavilu od ljudskog života. Izbacio ga je napolje.
Zanima me i šta sada ima da kaže ministar kulture. Da li Ii i dalje radi na najvažnijem govoru u kojem će se pokajati što se drznuo da napadne ružičastu imperiju? Ministre sada je prilika za tuše. Sada se razgoropadi i postavi te poltrone koji su te besomučno pljuvali na svoje mesto, sada pokreni inicijativu da se smeni ona članice REMa kojoj je Pink važniji od države. Ali, nemaš ti petlju za tako nešto. Lepše je sedeti i smrdeti u tom smeću, primati kintu i imati privilegije o kojima je do skoro mogao samo da sanja. Postoji li neko u ovoj državi koji će reći – dosta, kako nas više nije stid, ne može više ovako.
I Vojvoda od fikusa je zanemela. Ćuti kao da ju je lično Željko zalio. Ćuti I najpoznatiji srpski dezerter, ima važnija posla, podignuta je pripravnost vojnih snaga zbog jedne vožnje čamcem. Onaj slinavi ni ne sme da bilo šta kaže, čeka teze od Prvorođenog. A, Prvorođeni će da kaže da je za sve to kriv Đilas, i ne samo on nego i Jeremić, i Obradović. Svi su krivi, njima i dalje nije ništa sporno. Vuku svoja creva po kanalizaciji imaginarijuma ubeđujući nas da živimo u zlatnom dobu.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa