14. april 2011.14. apr 2011.
GRAD ŠABAC IZMEĐU MOGUĆNOSTI I POTREBE

ZAPOŠLjAVANjE U PRIORITETU

Nadležnosti lokalne samouprave u rešavanju problema nezaposlenosti su zakonski ograničene. Zato je osnovno opredeljenje Grada Šapca da u okviru svojih mogućnosti pronađe načine kojima će povećati broj zaposlenih na svojoj teritoriji. Zapošljavanje pripravnika, dodela sredstava za podsticaj zapošljavanja žena starijih od 50 i muškaraca starijih od 55 godina, kao i subvencije kamatne stope za kredite namenjene razvoju privrednih subjekata i povećanju zaposlenosti, neke su od mera kojima lokalna samou
Šabac je zvanično najperspektivniji grad sa stanovišta potencijala i razvojnih programa, a Severozapadna radna zona jedna od najprivlačnijih privrednih destinacija u Srbiji. To je potvrdilo prošlogodišnje priznjanje “Grad budućnosti“, uručeno gradonačelniku Šapca Milošu Miloševiću. Imajući u vidu činjenicu da bez investicija nema razvoja privrede, velike nade polažu se u dolazak italijanske fabrike „Veskovini“ koja bi, u prvoj fazi poslovanja, angažovala 75 radnika. Pošto je reč o proizvodnji delova za automobilsku industriju „Fiat“, postoji mogućnost da se pojave i drugi investitori sličnog ili pratećeg proizvodnog profila.
Zapošljavanje kao najvažnija tema u državi, u direktnoj je vezi sa dolaskom investitora. Bez svežeg kapitala nema novih radnih mesta i lokalna samouprava u Šapcu čini sve da omogući povoljan ambijent za investicije. Komunalno opremljeno zemljište u Severozapadnoj radnoj zoni je najbolja roba koja se može ponuditi ali ona mora biti i dostupna investitorima. Zato je izgradnja deonice autoputa Ruma ““Šabac preduslov priliva investicija, a time i ozbiljnog napretka i prosperiteta šabačkog kraja.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa