11. oktobar 2018.11. okt 2018.
Vredna donacija "Jankovoj" školi
Predstavnici Kancelarije Tajvana posetili Šabac

Vredna donacija "Jankovoj" školi

Povodom donacije Osnovnoj školi “Janko Veselinović” u Šapcu i opremanja digitalne učionice u ovoj školi predstvanik Kancelarije Tajvana u Mađarskoj Jung Ping Chang i direktorka za dobru upravu u NALED-u Ana Ilić sa saradnicima posetili su Šabac. Prijem za goste u Gradskoj kući priredio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca, a aktivnosti u oblasti privrede i obrazovanja predstavile su Jelena Ristić, iz Odeljenja društvenih delatnosti i Mirjana Mecić Marinković, iz Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.
U ime grada na ovoj donaciji i prethodno ostvarenoj saradnji na razmeni iskustava u oblastima od značaja za dalji razvoj grada zahvalio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.
- Zahvalan sam na ovoj donaciji koja će koristiti našim osnovcima u školi koja je jedna od najstarijih i čiji učenici postižu veoma zapažene rezultate. Tajvan je lider u proizvodnji opreme za informacione tehnologije i smatram da će razmena iskustva biti odlična za nas, i njihova stručnost u ovoj oblasti. Naš grad već ima ostvarenu saradnju sa Tajvanom i to me raduje. Nadam se da će uspešna saradnja biti nastavljena i da će naši budući stručnjaci biti u prilici da odu na usavršavanje i možda dobiju stipendije kako bi svoje stečeno znanje na Tajvanu primenili u svom gradu – istakao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.
Predstavnik Kancelarije Tajvana u Mađarskoj Yung Ping Chang istakao je da je ovo simboličan gest prijateljstva između dva naroda koje će se, uvereni smo, nastaviti.
- Jako nam je drago što smo imali priliku da dođemo u Šabac i što smo donacijom pomogli deci ne samo da nauče nešto više, nego i u odabiru njihovih budućih karijera. Na ovaj način narod Tajvana iskazuje prijateljstvo prema srpskom – rekao je Predstavnik Kancelarije Tajvana u Mađarskoj.
U saradnji grada sa NALED-om škola je dobila opremu za informatički kabinet u kom će učenici sticati potrebna znanja i veštine. Na značaj donacije tokom posete školi ukazala je direktorka, Ljiljana Stojanović.
- Donacija je značajna za našu školu i računare koristiće svi naši učenici. Već desetak godina su IT tehnologije sastavni deo nastavnog procesa i programa, a nova oprema će dodatno poboljšati uslove za rad i učenje. Ovo je najbolji način da budemo uključeni u savremene tokove onako kako je predviđeno strategijom obrazovanja – navela je direktorka, OŠ “Janko Veslinović” Ljiljana Stojanović.
Ana Ilić, direktorka za dobru upravu u NALED-u istakla je Šabac kao primer dobre prakse u različitim oblastima, što je bilo povod i za uspostavljanje ove vrste saradnje i partnerstva.
OŠ “Janko Veselinović” jedna je od najstarijih u osnovnih škola u gradu i trenutno je pohađa 850 đaka i ovakav vid podrške im veoma znači. Vrednost donacije je 6. 000 dolara i sa dobijenim sredstvima kupljeni su računari, kao i prateća oprema, a uz ovaj poklon OŠ “Janko Veselinović” je bogatija za još jednu savremenu digitalnu učionicu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa