11. oktobar 2018.11. okt 2018.
OČEKUJUĆI NEIZVESNE DUELE
FUDBAL: KOLUBARSKO – MAČVANSKA ZONA (8. KOLO)

OČEKUJUĆI NEIZVESNE DUELE

Radnički gostuje u Mionici. Duel izjednačenih timova, pobeda Šapčane vraća pri vrh. Bogatinci u Osečini traže ostanak u vrhu, možda i preuzimanje liderske pozicije. Dueli ovdašnjih klubova najneizvesniji
Pred nama je osmo “zonaško” kolo gde, na prvi pogled, jedine neizvesne duele bi trebalo da odigraju šabački RADNIČKI i MAČVA Bogatić, dok u ostalim se favoriti jasno naziru. Izuzetak bi mogao biti okršaj u Ljigu.
Lošu seriju RADNIČKI je prekinuo na najbolji način, protiv tima iz vrha tabele. Igra bez greške na početku je donela dva gola prednosti, te su i kasniji padovi ostali bez najteže kazne. Uz bodove, povratak Jovičića veliki je adut Šapčana, što je pokazao upravo meč protiv BREZOVICE. Sada “šabački crveni” putuju u Mionicu, ekipi koja uz RADNIČKI Valjevo ima najduži zonaški staž. Menjale su se grupe, organizacija, ali je RIBNICA uvek ostajala u ovom rangu. Obično bi mirno dočakela kraj svake sezone, čemu se nadaju i ove godine ljubitelji fudbala u Mionici. Početak nije baš u skladu sa željama, na četvrtini lige imaju svega jedan trijumf, ali su znali da uzmu bod protiv lidera iz Lešnice, Lajkovca, timova sa srpskoligaškim aspiracijama, ali i da namuče, na gostovanju Brezovicu. Sve bodove do sada su osvojili na svom terenu, računaju da tu prave zalihu i u nastavku. Šapčani nisu favoriti, ali ni autsajderi u Mionici, igraju atraktivno, napadački, za razliku od domaćina, najneefikasnije ekipe lige i tima prosečne odbrane. Pobeda je cilj oba tima, stilovi se razliku, a tri boda bi drugom najstarijem šabačkom fudbalskom klubu značila zbog primicianja vrhu i zbog razbijanja psihološke barijere na gostovanjima.
MAČVA je odigrala briljantno protiv izuzetno jakog VRELA i uz ostale rezultate Bogatinci su na samo dva boda od vrha. Još bolje od pozicije na tabeli izgleda njihova samouverenost. U OSEČINI apsolutno mogu da računaju na bodove ako ponove igru od subote, no teško je odigrati perfektno dva puta. Domaćin je posle lošeg početka, uhvatio ritam. Pobedio je Radnički, uzeo bod ZADRUGARU u Lajkovcu, pobegao iz opasne zone i sada traži oslonac na sredini tabele. Bogatić ima bolji tim, neosporno, no osim prvog kola, na gostovanjima nije bio na svom nivou, te je realno očekivati i ovde neizvestan meč. RADNIČKI igra u Mionici u subotu, MAČVA u nedelju u Osečini, oba tima od 14:30.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa