Info

11. oktobar 2018.11. okt 2018.
GLUMAC AMATER KAO PORUČNIK TASIĆ

Da se naježiš 200 puta

Ljubav, bes, mržnja, da se naježiš. Sve pomenuto zajedno “izvire” iz Branislava Kovića, glumca amatera, rukovodioca u Amaterskom pozorištu “Janko Veselinović” u Bogatiću, dok govori tekst monologa poručnika Tasića u drami Dušana Kovačevića “Sveti Georgije ubiva aždahu”.
Govorio je ovaj tekst oko 200 puta u različitim prilikama i na raznim mestima ali uvek je svojim pristupom, izgledom i veštinom govora privlačio najveću pažnju prisutnih. Tako je bilo i nedavno na “Metkovačkoj veseloj mašini”, manifestaciji koja se tradicionalno održava svake godine u etno selu “Mačvanski konak” u Mačvanskom Metkoviću.
Sticajem okolnosti, popularni Bane u tridesettrogodišnjoj karijeri najčešće je tumačio likove iz drama Dušana Kovačevića. Često je i nagrađivan ali njviše puta je izazvao veliku pažnju i poštovanje govoreći tekst poručnika Tasića.
Prvi put ga je izveo prilikom obeležavanja boja na Mačkovom kamenu 1994. godine. Sa sličnom pažnjom, pratili su njegov govor i nedavno sa bine u Mačvanskom Metkoviću.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa