11. oktobar 2018.11. okt 2018.
Đak reporter
Osnovna škola „Laza K. Lazarević“

Đak reporter

Savez za školski sport Srbije i Ministarstvo omladine i sporta pokrenulo je ideju da se ralizuje projekat „Đak reporter“, koja ima za cilj promovisanje zdravog života i podrška učenicima koji pohađaju novinarsku sekciju. Osnovna škola „Laza K. Lazarević“ je jedina škola sa teritorije grada Šapca koja se priključila. Sekcija je naišla je na oduševljenje kod učenika i nastavnika koji rukovode. Ova aktivnost pomaže đacima da dožive sjajne utiske i upoznaju uspešne sportiste. Vredna ekipa učenika i njihovi nastavnici su otišli su do Novog Sada kako bi razgovarali sa talentovanim plivačem Čabom Silađijem, osvajačem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u plivanju. Sa novinarskom sekcijom škole podelio je svoja iskustva, dao inspiratvine savete mladima i istakao da je istrajnost vodilja kada je sport u pitanju. Pored zanimljivih priča sa terena mladi novinari „Lazine“ škole izveštavaju o svim sportskim takmičenjima i aktivnostima. Vrata mladim žurnalistima otvorio je i Fudbalski klub „Mačva“ i tom prilikom sagovornik je bio Ivica Kralj, slavni golman, koji je kako učenici kažu bio odličan domaćin. U svom radu nisu zaboravili ni čuvenu „Metaloplastiku“ i tom prilikom razgovarali su sa Milutinom Dragićevićem Šiletom, Veselinom Vukovićem, kao i sa Milenkom Zorićem – najboljim sportistom grada u protekloj godini.
Trud, upornost i rad prepoznali su pokretači projekta „Đak reporter“, te su novinarsku sekciju Lazine škole nagradili mikrofonom, notesima i drugim rekvizitima neophodnim za dalji rad sekcije.
Poklon je mlade polaznike sekcije motivisao za nove priče i nastavak učešća u projektu kako bi njihov rad bio još bolji.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa