11. oktobar 2018.11. okt 2018.
Tolerancija i drugarstvo obeležili nedelju
OŠ “Nata Jeličić”

Tolerancija i drugarstvo obeležili nedelju

U obeležavanje ovogodišnje Dečje nedelje uključila se i Osnovna škola "Nata Jeličić" u Šapcu i Drenovcu. Program namenjen osnovcima bio je ispunjen nizom sadržaja i aktivnosti u kojima su rado učestvovali. Tokom prvog dana na odeljenjskim zajednicama bilo je reči o prevenciji i zaštiti dece od nasilja, a nekoliko dana kasnije održana je psihološko-edukativna radionica za roditelje na temu "Kako da znam da moje dete može da kaže ne". Realizator je bila psiholog škole Slobodanka Aleksić. Tokom jedne od aktivnosti učenici su pravili koverte i pisali poruke prijateljstva.
Najenergičniji deo nedelje bio je sportski dan koji je protekao u znaku fudbala i omiljene dečje igre, "Između dve vatre", u kojoj su učestvovali učenici trećeg i četvrtog razreda, dok su deca prvog i drugog svoju kreativnost iskazala kroz crteže u školskom dvorištu uz neizostavno navijanje i bodrenje starijih drugara koji su učestvovali u sportskim nadmetanjima. Usledile su kreativne radionice "Pravimo igračku" i "Ukrašavam šešir", uz podršku i pomoć baka, deka, tetki i roditelja. Maskenbal, kao i defile maštovito napravljenih šešira bili su prava atrakcija za decu i sugrađane koji su imali priliku da vide šetnju maskiranih učenika. Nedelju je zatvorio dan "Zagrljaja -za odrastanje bez nasilja", učenici su doneli fotografije u zagrljaju sa članovima porodice, drugara,kućnih ljubimaca.
- Organizacijom Dečje nedelje podstičemo decu da poštuju životno iskustvo starijih sugrađana, budu tolerantna i poštuju druge. Brojne sadržaje smo realizovali. Jedna od njih je šetnja naših maskiranih učenika od prvog do četvrtog razreda koja je ostavila je naše sugrađane bez daha. Tokom dana zagrljaja fotografije koje su učenici doneli stavili smo na panoe u učionice, ne samo da ih ukrase već i da nas podsete na moć zagrljaja trenutke kao simbol nenasilne komunikacije – rekla je učiteljica Jasmina Tanasić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa