18. oktobar 2018.18. okt 2018.
POZNATO IME, DRUGI KLUB
FUDBAL: MAČVA GOSTUJE U NOVOM SADU

POZNATO IME, DRUGI KLUB

Gostovanje u Novom Sadu izuzetno važno, ali u drugom planu u odnosu na imenovanje novog trenera. Do zaključenja broja nije bio poznat naslednik Dragana Aničića. Proleter možda i najprijatnije iznenađenje SL
Kako šabačkom superligašu posle duela na “Karađorđu” slede meč protiv CRVENE ZVEZDE, odnosno gostovanje u Nišu, jasna je važnost utakmice protiv novog superligaša, ali kvalitetnog, iskusnog koji je demonstrirao da pripada najvišem rangu srpskog fudbala. Posle, kako uprava kazuje, očekivanog, a za većinu vrlo iznenađujućeg odlaska Dragana Aničića u VOŽDOVAC, pitanje novog trenera MAČVE je dobilo prioritet u odnosu na predstojeću utakmicu. Bez obzira ko bude izveo i predvodio tim , bod(ovi) su prilično bitni. Do zaključenja broja koji čitate nismo imali bilo kakvu informaciju iz kluba po pitanju imena novog šefa struke, a sva nagađanja su suviše nezvanična, bez potvrde u MAČVI i nisu važna pomena.
PROLETER, ime ideološkog prizvuka koje je proslavio nekadašnji fudbalski gigant iz Zrenjanina (danas tim iz petog ranga), sada uspešno reprezentuje drugi novosadski superligaš. Iako su mnogi sa skepsom posmatrali njihov plasman u elitu, svrstavši ih među kandidate za ispadanje već u prvoj sezoni, oni su pokazali da nisu nespremni dočekali sve izazove. Za razliku od DINAMA iz Vranja, manje su pričali, više radili, angažovali dobre igrače i kao rezultat svega, evo ih na sredini tabele, u plej of zoni! Ma kako otežavajuće izgledala činjenica da su morali napustiti stadion u Slanoj Bari i preći na “Karađorđe”, nije se iskazala u rezultatima. Pobedili su u četiri utakmice, a među tim trijumfima su 4:0 na gostovanju SPARTAKU i 3:1 na gostovanju RADU. Uzeli su bod u Surdulici, Napretku, a samo malo sreće je nedostajalo da i PARTIZAN ostane bar bez dva boda na meču sa Novosađanima. U letnjem prelaznom roku angažovali su iskusne igrače: Krasića, Mićića, Veselinovića, Vukobratovića, Tanasina, fudbalere internacionalnog i superligaškog iskustva koji su dali čvrstinu ekipi Dragana Radojčića. Oni su pridodati nosiocima Čoloviću, Čoviću i Mirosavljevu, te Novosađani deluju zaista sigurno i dobro na terenu.
MAČVA je bod i mesto ispod PROLETERA, poslednji put su se sastali u martu 2017. godine, kada je u Novom Sadu šabački tim slavio 2:0. Lošu seriju su “crveno-crni” prekinuli protiv BAČKE i novi uspeh bio bi izuzetno važan pred mečeve sa vodećim timovima.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa