18. oktobar 2018.18. okt 2018.
ZA GORNjI DEO, ZA VRH
FUDBAL: ZONAŠI PRED DOMAĆIM NAVIJAČIMA

ZA GORNjI DEO, ZA VRH

Posle poraza od slabije ekipe, Šapčani povratak u gornji deo traže protiv Ljižana. Obe ekipe teže opstanku. Bogatić sada u borbi za vrh, uz ulogu favorita protiv Brezovice
Jeste teren bio gostujući, kvalitetom bliži nižim rangovima, ali RADNIČKI je kvalitetniji tim koji je morao odneti, ne bod, nego sva tri iz Mionice. Ipak, ovo sada zvuči kao “mrtvo slovo na papiru” i ostaje u sećanju onih koji su posmatrali meč, a i to sećanje biće podređeno možda i golu sezone,bočnim makazicama Simanića posle prekida i loše postavke defanzive “crvenih”. Tabela pamti drugačije, pamti tri boda domaćih i “nulu” Šapčana. Kada bi se napravila precizna statistika svi parametri bi ukazivali da je šabački tim pokazao više, no na ishodištu nije bilo nijedne izgledne prilike, više pokušaji koji su dali prilku domaćem golmanu da se istakne. RIBNICA je jednu priliku iskoristila. Ima za mnogo čime da žali RADNIČKI, a biće lakše samo ako pobedi ove subote SPARTAK iz Ljiga. Još jedan zonaš sa iskustvom, stari rival, ponovo zbog prvenstvenih obaveza dolazi u Šabac. Ljižani imaju cilj da se spasu ispadanja. Nije da su uspešni do sada u tom naumu. Pobedili su jedini tim koji je ispod njih na tabeli i to u prvom kolu, već sedam rundi ne znaju za pobedu, a povezali su dva poraza na domaćem terenu u poslednja dva kola. Protiv jakih rivala su igrali dobro, no kvalitetom nisu mogli parirati čitav meč. Snivaju pobedu u Šapcu, sada bi pristali na bod, no RADNIČKI ne sme da se zadovolji bodom, već su tri obaveza zbog odnosa kvaliteta i povratka u gornji deo i mirnog nastavka. U Šapcu su “pali” i DIVCI i BREZOVICA, svakako kvalitetnije ekipe od Ljižana.
MAČVA drži mesto pri vrhu, evo već gotovo trećinu lige i kako ističu u njihovim redovima, neće ga lako prepustiti iako još ističu mirnu sezonu kao cilj. Protiv OSEČINE nisu igrali previše dobro, ali su prekide, penal i slobodan udarac u poslednjem minutu pretvorili u minimalnu pobedu. Apsolutno su favoriti protiv jake BREZOVICE, ali gosti mogu da naprave iznenađenje samo ako im se dopusti da igraju jer kvalitetne pojedince imaju u svojim redovima. Pažnja ostalih biće usmerena na Valjevo i veliki derbi u tom gradu, ishod koji nije pobeda domaćina, uz trijumf Bogatinaca mogao bi ih odvesti bar do druge pozicije, a ako STOBEKS šokira Lešnicu, čak i do liderske.
Obe utakmice, u Šapcu i Bogatiću, zakazane su za subotu, od 14:30.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa