18. oktobar 2018.18. okt 2018.
ŠAMPION EVROPE!!!
BOKS: ALIČIĆ KONTINENTALNI JUNIORSKI PRVAK

ŠAMPION EVROPE!!!

Četiri meča i četiri pobede donele titulu bokseru Mačve. Semiz Aličić dominirao u kategoriji do 52 kg. Do finala stigao pobedama jednoglasnim odlukama
Istorija je ispisana. Šabački boks deo najstarije tradicije sporta u gradu koji volimo da zovemo „grad sporta“ ponovo sija najsjajnijim sjajem. Šabačke pesnice više nisu sinonim za nasilje, priče iz crne hronike, već za velika sportska dostignuća. Posle više od jedne decenije najvrednije medalje su u našem gradu, sijaju zlatnim i bronzanim sjajem.
Bokser šabačke MAČVE, odavno okarakterisan kao blago domaćeg boksa, SEMIZ ALIČIĆ klasu je demonstrirao i na velikoj, evropskoj sceni, posle godina dominacije na nivou Srbije. Ne, nije ovo bilo njegovo prvo veliko takmičenje, ali uporan, predan trening, pravilan pristup životu i sportu stvara zrelost koja donosi, uvek , vrhunske rezultate, pre ili kasnije. Popularni Pinja neguje svoj stil, stil defanzive i precizne kontre, a kako to na ringu izgleda osetili su bokseri četiri kraja Evrope.
Počelo je protiv reprezentativca Poljske, potom je u četvrtfinalu stigao Moldavac, ozbiljni, nezgodni rivali i svi pobeđeni poenima, ali jednoglasno 5:0, a u polufinalu Irac, 3:2. Usledilo je finale u utorak. Bugarin Radev u sličnom stilu došao je do poslednje borbe. Agresivan borac iz susedstva, od prvog gonga je napao, pokušao brzinom da zbuni Aličića, no psihički spreman za veliki meč Šapčanin je uspešno izbegavao udarce, krao strpljenje i volju rivala do konačne pobede. Po godinama slični, konstituciji takođe, ali ne i po iskustvu. Radev je i prethodne godine stigao do finala, imao status jasnog favorita protiv Šapčanina čiji je prodor do finala proglašen velikim iznenađenjem, no reči su jedno, borilište drugo. Meč izjednačen, pet sudija je predalo poene, odluka je pala: Rus, Belorus i Jermen dali više poena Semizu, spiker saopštava: „Evropski šampion, u plavom uglu, Semiz Aličić!!!! Istorija je ispisana.
BRAVO MOMČE!!!!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa