18. oktobar 2018.18. okt 2018.
PONOVO VELIKAN U ŠAPCU
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

PONOVO VELIKAN U ŠAPCU

U gostima najveći srpski klub. Tri meče prethodne sezone, svaki poseban na svoj način. Partizan favorit, ali Šabac svakako ima svoju priliku
Biće to ozbiljan derbi, apsolutno svaki ishod je moguć. Upravo ova rečenica najbolje opisuje ono što očekuje ljubitelje vaterpola i sporta u Šapcu ovog petka. Šapčani igraju jednu od najjačih liga Evrope, Regionalnu A1 i nema potrebe naglašavati da je derbi jer će to biti svaki meč. Ipak, nije PARTIZAN “svaki” tim, već najveći i najtrofejiniji u Srbiji, a osim slavne, dalje prošlosti, sadašnjost je status branioca titule i Kupa Srbije, višestrukog učesnika Lige šampiona do ove sezone i ekipe sa svakako, bez premca, najboljom vaterpolo školom u Srbiji, a verovatno i mnogo šire.
Partizan kao i prethodnih nekoliko sezona ima mlad, vrlo mlad tim, ali kada imate takvu tradiciju i takvu školu, cenjenu i priznatu u Evropi, mlad tim ne znači nekvalitetan. U crno-beloj kapici stasavaju igrači od najmlađih dana, prvih kategorija, zajedno rastu, druže se, stasavaju kao ljudi, sportisti i kada dođu do seniorskog tima, postaju okosnica koja se poznaje “vezanih očiju”. Zamka koju pripremaju svakom timu je “uvlačenje” u njihov sistem igre koji melje poput mašine. Veliki broj jednakih igrača daje priliku treneru Ćiriću da pravi česte izmene i vremenom maksimalno koriste umor rivala, te ostvaruju pobede. Iako često ističu lošu finansijsku situaciju u klubu, svaki put odlaske nadoknade angažovanjem nekoliko iskusnih igrača, taman da nadomeste manjak iskustva dojučerašnjih juniora. Ovaj novi PARTIZAN predvode Tomić, Barać, ali i povratnici sa reprezentativnim iskustvom Adžić, Korolija, Radulović, Kasum.
Koliko je jaka škola Beograđana mogli smo i mi da se uverimo gledajući, iz meča u meč, Velkića, Repanovića, a baš ovog leta, iz istog tabora stigli su u ŠABAC: Vučinić, Janković, Lukić. Spisak bi bio još duži kada bi nabrajali sadašnje članove Šapca koji su nekada nastupali na Banjici. Na Lukića i Bolovića trener Mirović nije mogao da računa u Dubrovniku, Velkić, Repanović i Marković su igrali sa lakšim povredama i najvažnije da budu spremniji do petka.
Dobar meč obećava i niz iz prethodne. Svaka od tri utakmice bila je posebna. U istorijskom, prvom finalu Kupa za ŠABAC, pobedio je PARTIZAN 6:5, ali je utakmica lako mogla otići u suprotnom smeru. Potom kada se očekivao veliki okršaj u Šapcu gosti su pobedili 16:1, da bi u pretposlednjem kolu Beograđani već sve spremili da proslave titulu, očekujući rutinsku pobedu na Banjici, a ŠABAC je uzvratio fantastičnom igrom nanevši težak poraz šampionu 9:4.
ARENA “KROJI” PRENOSE
Standardan vaterpolo termin u Šapcu je subota, 20 sati. Ipak, ova sezona bi mogla biti drugačija jer mečeve A1 lige prenosi TV Arena sport, a derbi koji oni izaberu uvek će biti igran petkom od 20:15. Sada su odabrali meč u Šapcu, te je i meč zakazan za petak.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa