21. april 2011.21. apr 2011.
MERE ZAPOŠLjAVANjA ŠABAČKE GRADSKE UPRAVE

SREDSTVA ZA NOVE PRIPRAVNIKE

Na prošlonedeljnoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi Šabac javnostipredočeni dosadašnji rezultati mera zapošljavanja koje su sprovođene u protekle dve i po godine. U najavi još jedan konkurs za pripravnike
Prošle sedmice u sredstvima javnog informisanja objavljen je konkurs za zapošljavanje 30 novih pripravnika u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Šabac. Mera koja bi trebala da omogući što većem broju mladih ljudi da stekne svoje prvo radno iskustvo u struci sprovodi se već treću godinu za redom i samo je jedna u nizu aktivnosti koju Gradska uprava sprovodi u smislu smanjenja stope nezaposlenosti u Šapcu.
- Od 2009. godine, kada je sa radom počela prva grupa pripravnika do danas, u okviru stručnog osposobljavanja angažovana je 121 osoba. U ovoj godini planirana su sredstva za 55 novih pripravnika, i pre nekoliko dana, u sredstvima javnog informisanja objavljen je novi Konkurs, preko kojeg će do prvog zaposlenja doći tridesetoro mladih ljudi. Drugi Konkurs očekuje se u narednih mesec dana. Razlog ovakve odluke je saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, koja je donela odluku da izdvoji sredstva i poveća broj pripravnika za 25 odsto ““ istakla je zamenica gradonačelnika Jasminka Ristivojević.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa