25. oktobar 2018.25. okt 2018.
NOVI INVESTICIONI CIKLUS
POČELA REKONSTRUKCIJA ULICE “VUKA KARADžIĆA”

NOVI INVESTICIONI CIKLUS

Radovi na rekonstrukciji ulice “Vuk Karadžić” počeli su protekle sedmice. Radi se dužina od 700 metara, na relaciji od nove Robne kuće do ulice Oslobođenja. Posao će prema rečima Miodraga Filipovića, rukovodioca sektora za gradnju u JP “Infrastruktura”, trajati oko 15 dan.
-Molimo građane da za to vreme budu strpljivi, da bismo dobili novu i lepu saobraćajnicu. Vrednost radova biće oko deset miliona, a izvodi ih građevinsko preduzeće “Jugokop”. Kada završimo ulicu Vuka Karadžića, radiće se na na uliciŠestog puka, od Kasarske do Obilaznog puta. Ceo potez od nove Robne kuće do Obilaznog puta biće jedna moderna saobraćajnica - istakao je Filipović.
Direktor OŠ “Vuk Karadžić” Dragoslav Pavlović, istakao je da će ova investicija u velikoj meri doprineti bezbednosti učenika.
-Takođe, nakon završetka radova, škola će biti primećena i zbog lepše saobraćajnice. Očekujemo da i škola uskoro bude rekonstruisana. Sve ovo će dati doprinos lepšem izgledu našeg grada - naveo je Dragoslav Pavlović.
Prema rečima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, grad Šabac ima na računu 160 miliona dinara i kreće u novi investicioni ciklus.
- Očekujem da bezbednost svih učesnika u saobraćaju bude veća, naročito onih koji prolaze oko škole. Nakon ove ulice počinjemo rekonstrukciju Sremske. Tamo ima dosta posla, a radovi će trajati dosta duže. U pitanju je prepakivanje kocke i uređenje saobraćaja u čitavom delu. Narednih dana ćemo sa stanarima u kućama i zgradama u Sremskoj obaviti sastanak, gde ćemo predstaviti rešenja. To će uraditi gradski urbanista sa timom arhitekata - istakao je Zelenović i dodao da ukoliko se građanima predlog svidi, radovi će vrlo brzo početi.
- Grad treba da poprimi novi izgled, a o svim tim rešenjima ćemo dalje izveštavati ljude i nadam se dobijati njihovu saglasnost. Ovaj posao ne može da se obavi bez građana. Takođe, pozivam ih i da glasaju na referendumu koji će se održati u decembru u svim gradskim mesnim zajednicama - istakao je Zelenović.
K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa