Info

21. april 2011.21. apr 2011.
DVANAESTI SAJAM ZAPOŠLjAVANjA U ŠAPCU

ITALIJANI NUDE POSAO

Dvanaesti prolećni sajam održan je prošlog petka u Hali sportova „Zorka“, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Šabac. Pored rekordne posećenosti učešće na sajmu uzelo je oko 40 poslodavaca, koji su ponudili nezaposlenima 420 radnih mesta. Direktor šabačke Filijale za zapošljavanje Branko Filipović, otvorio je sajam ističući da je ova manifestacija postala već tradicionalna u našem gradu
U protekloj godini održana su dva sajma, na kojima je učestvovalo 73 poslodavca i 1.131 nezaposleno lice. Od toga zaposlenje je dobilo 180 lica. Trenutno na evidenciji imamo oko 11.400 nezaposlenih u Šapcu, dok taj broj dostiže i 17.500 na teritoriji cele Filijale, naveo je Filipović.
Nezaposleni su mogli konkurisati i za Javne radove za čije sprovođenje je dobilo dozvole osam šabačkih preduzeća. Najveće interesovanje vladalo je za italijansku firmu „SBE Srbija“, koja posluje u okviru „Veskovini grup“. Po rečima direktora za međunarodnu saradnju iz agencije IAL FVG Luciano Moro, pomenuta italijanska firma planira da zaposli preko 100 osoba u Šapcu u septembru 2012. godine.
Radnici će imati sjajnu priliku da steknu praktična i teorijska znanja. Obuka će trajati godinu dana, a troškove će snositi kompanija SBE, kako u Srbiji tako i u Italiji. U Srbiji za vreme trajanja obuke radnici će imati nadoknadu od jedan i po euro po satu, dok će u Italiji imati stipendiju od 350 eura mesečno. Takođe, radnici će imati na raspolaganju mini autobus, tako da će svake tri sedmice moći da dolaze kući i održavaju kontakt sa svojim porodicama, naveo je Luciano Moro. Zainteresovani kandidati potrebne informacije mogu dobiti u Filijali NSZ ““ a i u kancelariji SBE u Šapcu.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa