25. oktobar 2018.25. okt 2018.
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA SNS

Stara pitanja, nova prijava

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je u petak konferenciju za medije na kojoj su ponovili pitanja postavljena desetak dana ranije. Poverenik i narodni poslanik Boban Birmančević obavestio je javnost i da je podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu zbog zloupotreba u slučaju 72 stana u vlasništvu Grada Šapca.
-Prvo pitanje ponovo postavljamo Višem sudu u Šapcu. Kada ćemo dobiti odgovor na prigovor na oslobađajuću presudu gradonačelniku Nebojši Zelenoviću za proneveru od 5 miliona evra za koje se tereti od strane Osnovnog javnog tužilaštva, a za koju je Osnovni sud smatrao da nema dovoljno dokaza. Šta je sa žalbom koju je Osnovni javni tužilac uputio Višem sudu u Šapcu, pitao je Birmančević i napravio paralelu sa ministarkom unutrašnjih poslova Makedonije koja je za zloupotrebu od 600.000 evra osuđena na šest godina zatvora.
Drugo pitanje Birmančević je ponovo uputio tužilaštvu, a tiče se stanova za koje je Državna revizorska institucija utvrdila da su u vlasništvu Grada Šapca.
-Podneo sam Višem javnom tužilaštvu, u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije krivičnu prijavu protiv odgovornih za to što se za 72 stana ne zna ni ko živi u njima, ni da li se naplaćuje nadoknada, kao ni ko ih je i po kom osnovu dodelio. Nastavićemo da pritiskamo i tražimo od države da reaguje u slučaju Šapca i zaštiti građane od zloupotreba, rekao je Birmančević i pozvao se građane koji imaju dokaze o korupciji da ih donesu u SNS, da bi ih predali tužilaštvu u Novom Sadu koje je od 1. marta nadležno za slučajeve korupcije.
Birmančević je još jednom pozvao na televizijski duel Nebojšu Zelenovića i Dušana Petrovića, da bi se, kako je rekao, dobio odgovor na pitanje ko govori istinu u gradu Šapcu.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa