25. oktobar 2018.25. okt 2018.
U KOCELjEVAČKI DOM ZDRAVLjA

Pristiglo 500 doza vakcina

Polovinom oktobra u koceljevačkom Domu zdravlja “Dr Darinka Lukić” započela je vakcinacija protiv gripa. Kao i prethodnih godina u ovu zdravstvenu ustanovu pristiglo je 500 doza od kojih je već u prvoj nedelji vakcinacije dato oko 220.
Prema rečima nadležnih u 2017. godini podeljeno je svih 500 doza što očekuju i u ovoj sezoni.
–Stanovništvo naše opštine je o aktuelnoj vakcinaciji protiv sezonskog gripa obavešteno putem lokalne radio stanice i vidno istaknutih obaveštenja na ulaznim vratima Doma zdravlja. Pravo da prime vakcinu protiv sezonskog gripa imaju svi pacijenti koji se jave kod svog izabranog lekara a za koje lekar utvrdi da nemaju nikakvih kontraindikacija za to- objasnio je načelnik ove ustanove dr Nenad Mandić.
Za vakcinu protiv gripa su u najvećoj meri zainteresovani hronični bolesnici, zatim pacijenti starije starosne dobi kao i radno aktivno stanovništvo.
Iz ove ustanove podsećaju da je optimalno vreme za primanje vakcine oktobar mesec i da je preventiva suština te da vakcinacija nema nikakvog efekta ni smisla onda kada se grip već dobije.
Među onima koji su o svom zdravlju mislili na vreme je Milivoj Savić koji vakcinu protiv sezonskog gripa prima već nekoliko godina unazad. Napominje da mu je mnogo lakše da primi vakcinu nego da se razboli od gripa i da zahvaljujući vakcinaciji nije bolestan.
–Čak iako se desi da se razbolim to više liči na slabu prehladu i brže prođe- kaže ovaj pacijent.
V.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa