25. oktobar 2018.25. okt 2018.
Na klik do kupca
U Biblioteci održano predavanje

Na klik do kupca

Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” u saradnji sa srpskom internet zajednicom u Biblioteci šabačkoj organizovala je predavanje na temu “Na klik do kupca”. Edukacija je namenjena mikro, malim i srednjim preduzetnicima koji imaju poslovnu upotrebu i ličnu želju da unaprede prisustvo svoje firme na internetu. U okviru organizovanog skupa o prednostima i mogućnostima internet prezentacije preduzeća i povećanja njihovih vidljivosti govorili stručnjaci iz oblasti internet poslovanja. Jelena Topalović Petrović pomoćnica gradonačelnika, otvorila je skup i istakla da Šabac podržava inovacije i podstiče razvoj preduzetništva i čini sve da bi ostvario dobre uslove za poslovanje u gradu.
Ivana Ćirković, sertifikovani trener svetske Digital Communication Network organizacije započela je skup sa prezentacijom na temu digitalne transformacije i kako je primeniti u svom poslovanju. Prisutni čuli koji su primeri dobre prakse iz kojih se mogu izvući pouke i primeniti u lokalu.
Predrag Milićević iz “Registra nacionalnog internet domena Srbije” govorio je o povezanosti poslovanja i internetu i naglasio da nije svejedno kako je neko prisutan na njemu. Na Netu se otvaraju neslućene mogućnosti, ali i mnogi izazovi. Lako je napraviti grešku, a svaki korak, dobar ili pogrešan, vidljiv je globalno, zato svaki treba pažljivo odmeriti.
- Na osnovu istraživanja koje smo radili prošle godine uvideli smo da mali broj njih, odnosno 45 odsto malih preduzeća nije prisutno na internetu. Od ukupnog broja mikro preduzeća čak 49 odsto nije prisutno i vidljivo na internetu. Oni koji bi imali najviše koristi od internet poslovanja ne koriste tu pogodnost, jer nisu dovoljno informisani i mislim da im predavanja pomažu da shvate da za manja sredstava i uz minimalan trud mogu da unaprede svoje poslovanje. Zbog toga smo pokrenuli seriju predavanja kako bismo im pomogli - pojasnio je Milićević.
Dragan Varagić, konsultant u oblasti poslovne primene Interneta u svom izlaganju predstavio je poslovnu perspektivu izrade veb sajta i kako se privrednici mogu pripremiti i učestvovati u njegovoj izradi, kako odabrati rešenje za izradu veb sajta koje odgovara ciljevima kompanije? Šta sve čini trošak izrade jednog veb sajta? Kako brzo ostvariti efekte novog veb sajta, a kako dugoročno obezbediti efekte njegove upotrebe ?
Pravnik specijalizovan za oblast IT-a Žarko Ptiček, ukazao je na prednosti internet prodaje i pružanja usluga. Kako se štite prava potrošača kod ugovora na daljinu? Kako obrađivati podatke o ličnosti u skladu sa zakonom? Koje su obaveze i odgovornosti internet trgovca?
Zoran Jovanović, vlasnik agencije “Kato” održao je predavanje na temu “Integrisani sistemi digitalnog marketinga” i naveo koje platforme i alati daju najbolje rezultate u prilikom reklamiranja proizvoda/usluga na internetu.

M. Ž.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa