25. oktobar 2018.25. okt 2018.
Mačvanska škola  na krilima promena
MINISTAR PROSVETE U BOGATIĆU

Mačvanska škola na krilima promena

Četrdeseta godišnjica Srednje mačvanske škole obeležena otvaranjem novih učionica i sportske hale. Prvi čovek srpske prosvete izjavio da želi školu tehnološki i prostorno osposobljenu za izvođenje savremene nastave. Izrazio uverenje da će uvođenjem platnih razreda od početka naredne godine svi prosvetari dobiti veće plate
Boraveći prošlog četvrtka u Srednjoj mačvanskoj školi u Bogatiću, povodom njenog 40. rođendana ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, zvanično je otvorio tri nove učionice, kancelariju i sportsku halu u ovoj jedinoj srednjoškolskoj ustanovi u opštini Bogatić. On je izrazio zadovoljstvo, zbog, kako je rekao “renesanse” u obrazovanju i poželeo da sve škole u Srbiji imaju slične tehnološko-prostorne uslove kao Srednja mačvanska škola u Bogatiću, osnovana, već daleke 1977. godine u okviru Šabačke gimnazije. Ministar Šarčević se zahvalio na podršci i pomoći Vlade Srbije, Ministarstva privrede, Svetske investicione banke škole i opštine Bogatić. Rezultat je očit, bez obzira što je u slučaju sportske hale stigao tek posle sedam godina i brojnih promena koje je pretrpelo i opštinsko rukovodstvo.
Isto je konstatovao u svom obraćanju prisutnima sadašnji predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac, naglašavajući otvaranje novih objekata, koji će skupa doprineti stvaranju boljih uslova za život mladih.
Milica Dražić, sadašnji direktor škole, bila je učenik prve generacije, zajedno sa još nekim kolegama koji su danas nastavnici škole.
- Školujemo sedam obrazovnih profila, a sve u skladu sa zahtevima privrede. Raduje me što su neki bivši učenici danas nastavnici u školi, a uverena sam da će nova fiskulturna sala osavremeniti nastavu fizičkog vaspitanja i stvoriti još bolje uslove za bavljenje sportom u celoj opštini, istakla je između ostalog Dražićeva.
Povodom 40. godišnjice škole izveden je i bogat kulturno-zabavni program.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa