25. oktobar 2018.25. okt 2018.
STARI DERBI, TERET FAVORITA
FUDBAL: RADNIČKI NA DERBIJU U VALjEVU, MAČVA U MIONICI

STARI DERBI, TERET FAVORITA

Protiv imenjaka iz Valjeva Šapčani će odigrati derbi desetog kola zonskog ranga, dok Bogatinci poteru za prvim mestom nastavljaju na terenu gde su objektivni favoriti
Posle mnogo godina, čak osam, dva imenjaka velike tradicije, ponovo će igrati međusobno zvanični meč. Valjevski RADNIČKI dočekuje šabački RADNIČKI, „narandžasto-plavi“ dočekuju „crvene“, meč koji vraća uspomene na neke pređašnje utakmice različitih generacija ovih klubova. Ekipa sa „Petog puka“ dugo već mašta o Srpskoj ligi, posebno verni navijači „Divlja telad“, a možda bi ovo mogla biti njihova sezona, bar to veruju u klubu. Samo bod zaostaju za vodećim tandemom, igraju dobro, izgubili su svega jednom do sada, remi sa Lajkovčanima je prekinuo niz od četiri pobede. Šapčani, na drugoj strani, nisu u vrhu lige, ali su na zlatnoj sredini uz epitet najzanimljivijeg i atraktivnijeg tima Zone. Veliko je pitanje da li postoji još negde tim koji je istovremeno najefikasniji i tim sa drugom najslabijom odbranom. Gde je šabački tim, tu su i golovi, a ovo ime motiviše rivale, poziva navijače, te bi mogla biti u Valjevu i specijalna, drugačija atmosfera. Možda tabela kaže da je bolji meč u Lajkovcu, ali ovo će biti poseban derbi.
Devet kola je proteklo, a MAČVA Bogatić, novajlija u ligi je na vrhu, vrhu koji deli sa Lešničanima, prvim favoritima pre početka sezone. Još nema opširnih srpskoligaških planova u susednoj opštini, no dosadašnji tok sezone pokazao je da Bogatinci mogu da se nose sa svima, odnosno, to pokazuje bodovni saldo. RIBNICA, a potom i gostovanje Ljiga u Bogatiću izvanredna su prilika za Bogatince da sa dve pobede možda se i osamostale na vrhu pred dva teška meča u finišu jeseni. Nije lako na gostovanju ove lige, bilo kojem, u Mionici se zonaški fudbal igra jako dugo, međutim RIBNICA je mlad tim bez velikih ambicija, opstanak će biti apsolutno zadovoljavajuće dostignuće. Nema dileme da Darko Baljak raspolaže boljim sastavom, kvalitativno i kvantitativno u odnosu na kolegu sa druge strane. Domaćin je pobedio samo jednom u proteklih pet kola, Bogatić četiri puta.
Oba duela zakazana su za subotu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa