25. oktobar 2018.25. okt 2018.
ZVEZDA - PRAZNIK FUDBALA
FUDBAL: MAČVA DOČEKUJE UČESNIKA LIGE ŠAMPIONA

ZVEZDA - PRAZNIK FUDBALA

Treći put ove kalendarske godine u Šapcu gostuje Crvena Zvezda. Prvi put učesnik Lige šampiona u zvaničnoj utakmici u našem gradu. Sve osim pobede gostiju izenađenje
Neke utakmice nije potrebno posebno najavljivati. Iako deluje kao kliše, apsolutno odgovara istini. Pri ulasku Šapčana u elitu svaki navijač je kategorisao klubove po grupama onih koji bi morali da se pobede, druge sa kojima MAČVA može igrati ravnopravno, a samim tim i osvojiti bod, odnosno tri i zasebna grupa su ZVEZDA i PARTIZAN, kao klubovi koji donose spektakl, koji imenom motivišu, a svaki bod je premija.
Beograđani, aktuelni šampioni, učesnici Lige šampiona, ne dolaze u najzgodnijem trenutku. Posle poraza u Novom Sadu, četvrtog u pet poslednjih kola, “crveno-crni” u dva vikenda imaju vrlo teške mečeve protiv lidera, a potom i gostuju drugoplasiranom timu. Ipak, da je u seriji pobeda šabački klub, jednaka bi očekivanja bila od dolaska gostiju. Svaki rezultat koji nije pobeda Zvezde bio bi više nego iznenađenje, gotovo senzacija.
CRVENA ZVEZDA dominira i ove sezone kod nas. PARTIZAN je bio bolji u večitom derbiju, uspešno parirao, no lošim igrama na drugim utakmicama daleko je zaostao za rivalom, te već sada bi bilo čudo da igrači Vladana Milojevića ne postanu ponovo šampioni. U Šabac dolaze posle sinoćnjeg gostovanja na Enfildu, verovatno umorni, no za standarde naše Super lige, ZVEZDA raspolaže sasvim dovoljnim kvantitetom i kvalitetom da se ritam sreda – subota ne odrazi na rezultate u domaćoj ligi. Uostalom, igrala je i MAČVA juče u Kuli meč Kupa Srbije, te je predah oba tima jednako dug.
U tri prošlosezonske utakmice MAČVA nije postigla gol, no dva meča u Šapcu nisu u lošem sećanju onih koji vole tim iz Pocerske. U četiri dana tribine su dva puta bile ispunjene. Čivijaši su senzacionalno eliminisali ZVEZDU u četvrtfinalu Kupa 14. marta, sjajnom igrom, odličnom defanzivom, ali nisu ni šanse nedostajale pred golom Borjana. Četiri dana kasnije, MAČVA apsolutno ravnopravna prvo poluvreme, a u samom finišu tog dela Gavrić je propustio stopostotnu priliku, ostavivši večnu dilemu šta bi se dogodilo da je na odmoru, umesto 0:0, na semaforu stajalo 1:0. Dva gola u finišu, Adžića i Bena odneli su bodove u Beograd, no nije bilo nezadovljnih posle poslednjeg zvižduka. Ipak, sve je to bilo prošle godine, odnosno sezone, a iako u oba tima ima izmena, ništa ti dueli ne mogu govoriti o onom koji sledi u nedelju.
Bilo kako bilo, ovo su utakmice u kojima autsajdera nema šta da izgubi i neka logika govori da bi to rasterećenje moglo doneti igru iznad mogućnosti, a dok je sporta biće i velikih iznenađenja, čuda. Naravno, nekada je velika razlika u kvalitetu dodatno opterećenje za podređene, no sve to ide u prilog važnosti psihološke pripreme za utakmicu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa