1. novembar 2018.1. nov 2018.
Izmeštanje kockarnica
Kancelarija za mlade i Udruženje mladih

Izmeštanje kockarnica

Protekle srede u Kancelariji za mlade, održana je konferencija povodom problematike postavljanja kockarnica na mestima neadleko od osnovnih škola i srednjih škola. Inicijativa za rešavanje ovog problema potekla je od Udruženja mladih, koju je Kancelarija za mlade podržala.
- Nakon zalaganja mladih iz UM da se kockarnice u strogom centru grada Šapca izmeste, ispred Kancelarije za mlade grada Šapca, prepoznala sam ozbiljnost ovog problema i pozvala ljude na razgovor kako bismo zajedno pokušali da utičemo na rešavanje ovog problema. Danas se svi suočavamo sa određenim iskušenjima, pa samim tim problem kocke i zavisnosti od kockanja je veoma težak i ozbiljan problem. Kancelarija za Mlade može da ponudi pomoć i da pruži savet u okviru savetovališta za decu i mlade ukoliko to bude bilo potrebno u narednom periodu - istakla je Nataša Lazović, koordinator Kancelarije za mlade Šapca.
Savetovalište koje deluje i radi u okviru Kancelarije za mlade je namenjeno svima koji se osećaju usamljeno, neshvaćeno, neprihvaćeno i koji imaju problem u društvu porodici, školi i radnoj sredini. Dostupno je utorkom i četvrtok od 15.10 do 18.30 u Kancelariji za mlade grada Šapca, na prvom spratu zgrade Kulturnog centra.
-Kroz savetodavni rad sa dva stručna lica svi zainteresovani će moći da dobiju podršku i savet u prevazilaženju problema sa kojima se saučavaju. Dolazak je besplatan, razgovori su individualni a zagarantovana poverljivost - dodaje Nataša Lazović.
Suzana Perić, podrpredsednica “UM” iskazala je zahvalnost predstavnicima Kancelarije za mlade i pozvala i druge institucije da im se priključe.
-Naše udruženje nije dobilo nikakav odgovor od Poreske uprave i Odeljenja za inspekcijske poslove grada Šapca, a vezano za razdaljinu između kockarnica i osnovnih i srednjih škola. Ukoliko uskoro ne dobijemo odgovor pisaćemo povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću. Naše udruženje priprema i planira peticiju za ukljanjanje kockarnica u Glavnoj ulici, Karađorđevoj i delu Masarikove ulice. Pozivam sve zainteresovane da nam se priključe a sve informacije mogu dobiti na našoj Fejsbuk stranici - istakla je Snežana Perić.

K.J.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa