1. novembar 2018.1. nov 2018.
M.M.

M.M.

NAŠOJ SNALAŽLjIVOSTI NEMA KRAJA

Ulje iz “Lidla” u rezervoar

Možda cene goriva u Srbiji idu u nedogled uvis, ali smo bar dobili “Lidl”. Kakve vozači imaju koristi od ovog supermarketa? Ako su dovoljno dovitljivi mogu da voze automobil za samo 105 dinara po litri. Jedini uslov je da je automobil “dizelaš”.
Dvadesetčetvorogodišnji Stefan Ilić Beli iz Šapca već godinu dana rezervoar svog Forda puni pola dizelom, a pola jestivim uljem. Kada gorivo naspe u Bosni za 129 dinara, a ulje kupi u “Lidlu” za 85 računica je jasna.
-Još davno mi je drugar pričao da je dovezao automobil iz Nemačke na jestivo ulje, koje je tada tamo bilo nekoliko puta jeftinije od dizela. Ostala mi je ta priča u sećanju, ali nikako nisam smeo da probam. Prošle godine mi je ostalo prerađenog ulja iz motora i rešio sam da pokušam. Automobil je mogao da ide na to gorivo, ali kada je hladno teško je palio. Tako je i sa uljem, kada je temperatura manja od 20 stepeni gusne se i auto ne može da se upali. Zato sam u rezervoar nasuo pola ulja, pola dizela, objašnjava Stefan, koji se inače bavi popravkom motora.
Kaže da još njegovih prijatelja pribegava istoj tehnici, a da je jedini nedostatak što auto “smrdi na fritezu”. Pored toga, doživeo je “napad” dok je kupovao ulje za auto. Starija gospođa koja je došla da pazari dnevne potrepštine pomislila je da se radi o šverceru koji će ulje preprodati po višoj ceni, pa ga je optužila da zarađuje na sirotinji.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa