1. novembar 2018.1. nov 2018.
JUTJUBER BAKA PRASE U ŠAPCU

Šaim se!

Bogdan Ilić je trenutno najpoznatiji momak u Srbiji. Poznatiji je, doduše, po svom nadimku – Baka Prase.
On je jedan od najpoznatijih jutjubera na Balkanu i ima oko 900.000 pratilaca na popularnom Jutjubu. I tu se ne zaustavlja, iz dana u dan raste. Njegovi video klipovi beleže višemilionske preglede i shodno tome donose više nego dobru zaradu.
Baka Prase je miljenik mlade publike u regionu. U Srbiji kada nastupa, to je vriska i dernjava poput one koju su doživljavali Bitlsi kada su nastupali 60.tih godina. Tako je bilo i u Šapcu prošle nedelje. Imao je dva nastupa, oba pred prepunom salom pozorišta u Šapcu, kao nekada Lepa Brena i Zdravko Čolić širom Srbije. Šabački publiku je raspametio svojim pozdravom – ŠAIM SE!
- Fenomen jutjubera je postao izuzetno popularan kod nas u poslednjih godinu dana. Ta jutjub scena postoji unazad četiri, pet godina, ali je prava ekspanzija nastala u poslednjih godinu dana. Popularnost je dovela i do pojave masovnih festivala, a publike, naročito mlađe, sve je više. Samim tim, to tržište raste iz dana u dan – kaže Baka Prase za Glas Podrinja.
Za njega je karatkeristično da je veoma brzo, takoreći, za godinu dana stigao do velike popularnosti. Popularniji od njega, po broju pratilaca su samo Serbiangejms i Muđa, ali oni se više bave gejmingom, za razliku od Baka Praseta koji je ušao u muzičke vode.
- Odlučio sam se za muziku, jer sam završio srednju muzičku školu. Imam muzičko obrazovanje i želeo sam da to iskoristim. Počeo sam da repujem sa još jednim drugarom iz šale, a sada je to preraslo šalu. Dobijam mnogo miliona pregleda, ali još ne mogu da se nazovem pravim reperom – ističe Baka Prase.
Prema njegovim rečima, svako ko krene da se bavi ovakvom vrstom posla očekuje uspeh. I sa njim je to bio slučaj.
- Nisam očekivao da ću do ovakvih rezultata da dođe tako brzo. Verovao sam da će mi trebati mnogo duže. Kada pogledam ostale jutjubere, dosta dugo rade, dođu do nekog nivoa i stanu. Za razliku od njih, ja sam za veoma kratko vreme došao do skoro 900.000 pratilaca na Jutjubu i nisam zastao – napominje Baka Prase.
Naš sagovornik je tokom srednje škole mnogo vremena provodio u igraonici pošto nije imao svoj računar i igrao video igrice. Legenda kaže da je najbolji igrač popularne igrice LoL. Godine 2015. bio je član tročlanog gejming tima reprezentacije Srbije, pod imenom Matra W, sa kojim je osvojio šampionsku titulu, nad favorizovanim timovima Kine i Južne Koreje, na sedmom održanom Svetskom prvenstvu u tom sportu. Svoj debitanski album Institucija objavio je jula meseca ove godine.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa