Info

21. april 2011.21. apr 2011.
KULTURNI CENTAR

ŽIVOT OBIČNOG ČOVEKA U SRBIJI

Prošlog petka na pozornici Velike sale Siniša Maksimović odigrao je monodramu „Ja sam taki čo“™ek“ koju je režirao po tekstu Josipa Pejakovića, sarajevskog glumca
Monodrama „Ja sam taki čo“™ek“ govori o teškom životu jednog običnog čoveka u Srbiji. Na šaljiv način predstavljeno je ljudsko suočavanje sa besparicom, nepravdom i političkim previranjima. Iako je tekst za ovu monodramu napisan pre tridesetak godina stav društva, odnosno onih koji se nalaze iznad običnog čoveka, nije se uopšte promenio. To je slika one naše svakodnevice u kojoj radnika na minimalcu gaze svi, a koji pri tom izgubi i zdravlje i živce, ali opet nekako uspe da preživi.
Još kao srednjoškolac, Siniša Maksimović, imao je talenta za glumu, a dobro je imitirao Josipa Pejakovića, tako da se može reći da je ova monodrama nastala i iz neke njegove lične želje . Možda mu je upravo to i pomoglo da lakše uradi ovu monodramu i da na taj način pobegne od imitacije. Da je to i uspeo potvrdio mu je i sam Josip Pejaković kada je u decembru prošle godine Siniša ovu monodramu izveo u Srpskom Sarajevu na festivalu.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa