1. novembar 2018.1. nov 2018.
IZNENAĐENjE ZA  ONOG KOJI VAS POZNAJE
FUDBAL: MAČVA PROTIV VOŽDOVCA I BIVŠEG TRENERA

IZNENAĐENjE ZA ONOG KOJI VAS POZNAJE

Protiv Zvezde i Radničkog Šapčani videli gde su u odnosu na vodeće. U gostima trener koji je stvarao sadašnji tim Mačve. Pobede na domaćem terenu imperativ u borbi za opstanak
U nedelju CRVENA ZVEZDA i sinoć RADNIČKI u Nišu (u trenutku štampanja ovog broja nije nam poznat konačan ishod) bili su merilo trenutne snage šabačkog superligaša u odnosu na vodeći dvojac, u odnosu na učesnika Lige šampiona i lidera, u odnosu na tim koji samo plasman u Evropu smatra uspehom. To su bile utakmice u kojima je tinjala nada, vera, ali bod(ovi) nisu mogli stati u okvire očekivanja. Potpuno drugačija su dva predstojeća duela, oba na domaćem terenu, a iako imperativ nije preveliki, novi kiksevi bi značajno zakomplikovali situaciju u ovdašnjem timu.
Najpre u nedelju, prvu koja nam dolazi, u Šabac će VOŽDOVAC, u Pocersku 1 će Dragan Aničić. Dve nedelje pošto je “razdužio” opremu MAČVE, popularni “Anika” sada će svoj tim uvesti u svlačionicu za gostujuće igrače. Kada se uzme u obzir još prisutna želja Voždovčana da igraju plej of na proleće, čak je veći pritisak na njima. Nisu igrali dobro od početka lige, povremene obećavajuće nastupe minimizirale su serije slabih rezultata, te sada za plej of moraju igrati kontinuirano dobro. Pre sezone visoke planove bazirali su na dovođenju iskusnih defanzivaca: Mikića, Ostojića, Jovanovića, odnosno povratku Andrije Lukovića. Nastavili su saradnju sa Duronjićem, Pavlovićem, Mihailovim, Ćirkovićem. Ipak, defanziva nije na nivou plej of tima, a još manje ofanziva, te je činjenično klub iz ove beogradske opštine daleko od pozicije među osam, no ne bez šanski da je dosegne uz pobede.
Preuzimanje ekipe tokom sezone već je teško bez konkretizacije, a Darko Tešović se na startu suočava sa nezgodnim nizom duela. Debitovao je protiv lidera, prvo gostovanje beše na terenu drugoplasiranog, a sada ima rivala po meri, bar tako kaže tabela, ali i kolegu na suprotnoj strani koji je selektirao tim na čijem je čelu i koji svakako poznaje daleko bolje sve mane i kvalitete igrača u sastavu trenera Tešovića. Ukoliko ima prostora za iznenađenje, on je minimalan, te bi motivacija mogla biti najveći adut “crveno-crnih”, uz već pominjan pritisak rezultata koji opterećuje klub iz prestonice. Ipak, ni MAČVA nije bez “tereta semafora”. Prethodne sezone Šapčani su na oproštaju od kalendarske 2017. igrali 1:1 protiv Voždovca u Šapcu, pre toga su sve iznenadili pobedom na krovu 2:0 golovima Matića i Gemovića. Bod je bolji nego poraz, ali teško da bi zadovoljio Tešovića i Aničića.
Pre Aničića na klupa MAČVE sedeo je Predrag Rogan, a on će u Šabac u narednom kolu sa svojim SPARTAKOM…
Tabela koju vidite bila je validna pre sinoćnjeg kola.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa