1. novembar 2018.1. nov 2018.
ČUVANjE POZICIJA
FUDBAL: FINIŠ JESENI U ZONI

ČUVANjE POZICIJA

Bogatinci veliki favoriti protiv Ljižana, kolo dočekuju kao lideri. Radnički u derbiju iskupljuje loš nastup u Valjevu. Oba tima nemaju ništa protiv da ista tabela bude i posle 26. kola
Dugo su fudbaleri iz Bogatića bili tim pri vrhu, a sada su ekipa sa vrha, nisu u poteri za bilo kim, sada su drugi u poteri za njima. U MAČVI još ne preuzimaju ulogu favorita za Srpsku ligu, ali je jasno da su u krugu ekipa koje će voditi borbu za mesto u trećem rangu. Šapčani preslabi u Valjevu, sada u starom derbiju žele radost svojih navijača i učvršćivanje pozicije u zlatnoj sredini.
Poraz 5:0 dovoljno govori, svaki približniji opis je suvišan, a samo uspeh u sledećoj utakmici briše prethodnu gorčinu. Ponovo će nostalgija “zagrliti” starije navijače šabačkih “crvenih”. Mnogo godina, više od dve decenije je prošlo od poslednjeg gostovanja “Želje” iz Lajkovca u Šapcu. Putevi su se razdvojili. “Plavi” su od 2007. igrali u Srpskoj ligi, naši “crveni” imali brojne, dobro poznate probleme, no sada su opet tu, zajedno, kao nekada. Odnos je drugačiji, RADNIČKI mora da vrati samopouzdanje neprimetno u Valjevu, ali pozicija je još solidna i niko od navijača, igrača, uprave nema nikakav problem da klub ostane na tom mestu i u maju. Ipak, derbi, domaći teren, posebnost rivala, neka sećanja, sve to obavezuje na maksimalan pristup, bez kompromisa. ŽELEZNIČAR dugo nije bio “zonaš”, ne želi to da ostane duže od jedne sezone, no nisu briljirali do sada. Ipak, samo tri boda su iza lidera, a protiv Lešnice su pokazali koliko mogu, odnsono da mogu sa svima. Dole ih vuku kiskevi u Brezovici i dva remija na domaćem terenu, no još dovoljno ima do kraja da se sve nadoknadi. Nesumnjivo da su im u Šapcu tri boda cilj, RADNIČKOM takođe. Nije utakmica koju valja propustiti.
MAČVA igra izvanredno, rutinski i na vrhu je zasluženo. Ne pobeđuje ubedljivo u brojkama, ali igrom dominira. Šef Baljak je, čini se, ukomponovao tim, pronašao svakom zaduženja i Bogatinci su samouvreni, jaki. SPARTAK će grčevito da vodi bitku za opstanak, a već sada deluje da nemaju “armiju” za pobedu. Po svemu prikazanom, izgleda da apsolutno nemaju šta da traže u Bogatiću osim časnog poraza. Na gostovanjima su osvojili samo bod. Sva nada skrivena im je u motivu i unapred otpisanom statusu, sve drugo je na strani “crveno-crnih”.
Obe utakmice počinju od 13:30 u subotu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa