Info

1. novembar 2018.1. nov 2018.
BOKS: 16. MEMORIJAL ŽIVORAD RAJŠIĆ

Omer “čuvar” pehara

U konkurenciji 44 boksera iz tri države, petočlani žiri pobednički pehar dodelio Omeru Ametoviću. Takmičar kluba organizatora izazvao najveće interesovanje kao zvanično treći junior Evrope. Memorijal istovremeno i kolo Lige mladih Vojvodine
Mladi šabački bokser Omer Ametović, član kluba ŽIVORAD RAJŠIĆ imao je verovatno dve najbolje sedmice u svom životu, bar kada govorimo o sportskom aspektu. Nedavno je iz Rusije, Anape, sa Evropskog juniorskog šampionata doneo bronzu u kategoriji do 46 kg, a sada je, bar u narednih godinu dana, “potpisao vlasnički list” za veliki pehar namenjen pobedniku tradicionalnog bokserskog memorijala “Živorad Rajšić – Rajša”. Treći junior Evrope pobedio je u svojoj borbi Momčila Janjića, a na kraju je petočlani žiri odlučio da je on pokazao najviše od 44 borca koja su nastupila na ringu u hali “Zorka”. Dodatnu čast predstavljaja je dodela trofeja iz ruku dva poznata bokserksa imena, selektora Dragana Vasiljevića Durunge i člana žirija, važnog imena šabačkog boksa Mila Savića.
Veliki pehar je najvažnije priznanje, a uz njega dodeljeni su trofeji u još devet kategorija. Najbolji tehničar Revije je Luka Jukić-Ivić, bokser zrenjanisnkog PETROGRADA, priznanje najperspektivnijeg borca poneo je Nikola Kamaljević (GREJTEST Lazarevac), a Kamaljević je i deo najborbenijeg para, kao učesnik meča protiv Slovenca Zlatka Novića (Novo Mesto).
Po uzrasnim kategorijama žiri je izdvojio: Dušana Mitrovića (Ž. RAJŠIĆ) kod pionira, potom Darka Đukanovića (ROKICA) među školarcima, Klaudiju Knežević (SOMBOR) i Edina Suljića (LOZNICA) kao najuspešnije juniore, dok su pehari najboljeg borca kategorije mladih i seniora otišli u ruke inostranih boksera. Slovenac Gal Šepic je pobednik kod mladih, a tamnoputi Jababu Majidu Suleman (SOMBOR) nosi pehar najboljeg seniora.
Održane 22 borbe u svim kategorijama, a već po tradiciji Memorijal je deo redovnog kola Lige mladih Vojvodine.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa