8. novembar 2018.8. nov 2018.
GRADSKI ODBOR NARODNE STRANKE

Fašizam domaćin u Srbiji

Pre par meseci upozorili smo građane Šapca da je fašizam, ne na vratima, već da je postao domaćin u našoj zajedničkoj kući, Srbiji. Svakoga dana svedoci smo sve težeg i ozbiljnijeg kršenja svih pravnih, moralnih i civilizacijskih normi od strane predstavnika Srpske napredne stranke, organizacije koja sebe smatra državom, i koja je sebe poistovetila sa državom, spuštajući sve zvanične institucije ispod nivoa svojih polupismenih političkih sekretara.
Petorica članova Srpske napredne stranke u Vranju fizički su u nedelju, 4. novembra 2018. godine, nasrnuli i pretukli predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Vranje Đorđa Ristića i potpredsednika Dragana Pavlovića, koji je i odbornik u Skupštini grada Vranja. Incident je usledio nakon saopštenja Narodne stranke u kome je Ristić ukazao da je skandalozno što je prostor Doma kulture Vranje izdat na korišćenje Srpskoj naprednoj stranci i ocenio da to predstavlja „uzurpaciju gradskih prostorija u stranačke svrhe“. Odgovor Srpske napredne stranke, u nedostatku objašnjenja, bio je fizički nasrtaj na članove Narodne stranke.
Kao po pravilu, SNS torturu nastavlja i posle izvršenog nasilja, pokušajima da lažiranim vestima, sa lažnim lekarskim izveštajima, ucenama i pritiscima, podmićivanjem, pretnjama, nasilnike predstavi kao žrtve. I taj scenario, nastavka torture, možda i gore od one fizičke, primenjuje SNS režim i sada. Član gradskog veća za zdravstvo Vranja pokušao je da odvođenjem jednog od napadača u Dom zdravlja u Vranju predstavi i ovaj napad kao odbranu jadnih i ugroženih naprednjaka. Srećom, postoji video nadzor koji je snimio ceo incident, te je i ovaj pokušaj, kao i onaj sa Aleksandrom iz Vladimiraca koja se, pošto je najpre dala izjave za medije, previjala i plakala ispred Šabačkog pozorišta, propao. Ali ostaje stravičan utisak da postoje ljudi koji su spremni da žrtve pretvore u dželate, da zaštite nasilnike i da, zbog politike i sitne koristi, bace pod noge i svoj obraz, ugled, profesiju. I da je to poželjan obrazac ponašanja u Srbiji Aleksandra Vučića.
Moramo da se setimo da ni naš grad, nažalost, nije ostao pošteđen u naletu takvog ponašanja koje širi predsednik Republike i njegova stranka.
Narodna stranka poziva nadležne organe da u najkraćem mogućem roku procesuiraju nasilnike iz Srpske napredne stranke i poziva Vučićev režim da se odrekne nasilja u političkom delovanju, a sve građane Mačve, Pocerine, Posavine i Šapca da zajedno gradimo naš grad, da branimo svoju izbornu volju, svoje nasleđe, tradiciju, pravo da biramo i budemo birani, da sami odlučujemo o svom novcu i sudbini svog grada.

GrO Narodne stranke Šabac

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa