8. novembar 2018.8. nov 2018.
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

Još jedna krivična prijava

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je u ponedeljak konferenciju za medije na kojoj je poverenik i narodni poslanik Boban Birmančević rekao da je podneo još jednu krivičnu prijavu protiv predstavnika Gradske uprave. Kako je Birmančević naveo krivična prijava je podneta zbog povrede prava na ravnopravnost i povrede prava glasa.
Krivična prijava podneta je protiv N.N. lica zaposlenog u Gradskoj upravi Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu. Odnosi se na način sprovođenja neposrednog izjašnjavanja građana o povraćaju sredstava od poreza u mesnim zajednicama.
-Doneta je odluka o izjašnjavanju građana u mesnim zajednicama, ali je prekršen Ustav, zato što o trošenju sredstava od povraćaja novca od poreza, mogu da odlučuju samo oni koji su se upisali u poseban birački spisak i to kod poverenika kog određuje Gradska uprava. To je povreda prava glasa i prava na odlučivanje. Druga zloupotreba je da predloge o projektima mogu da daju samo oni koji su platili porez, obrazložio je Birmančević. On smatra da je ovim izvršena diskriminacija građana koji nisu bili u mogućnosti da plate porez.
Birmančević je najavio da će se obratiti i Ustavnom sudu da postavi pitanje ustavnosti ovakvih odluka za koje je istakao da su na štetu građana Šapca.
Na konferenciji je ponovo postavljeno i pitanje oko 72 stana u vlasništvu grada. Birmančević je ponovo pitao ko živi u tim stanovima, koliko za to plaća i koliko novca odlazi u gradski budžet.
-Dobili smo samo neozbiljne izjave načelnika Gradske uprave da tu nema 72 stana nego tridesetak stanova od deset kvadrata i da su to, kako je rekao “udžerice”. Gradska uprava mora da dostavi spisak gde su stanovi, ako neki ne postoje zašto, ko ih je porušio, poklonio, preneo na drugo lice i po kom osnovu. Treće pitanje je kada će gradonačelnik prestati da zloupotrebljava svoju funkciju i da proziva i preti medijima da će sve medije koji govore suprotno od njega da tuži, rekao je Birmančević.
Narodni poslanik je ponovo pozvao na televizijski duel gradonačelnika Nebojšu Zelenovića i poslanika Dušana Petrovića.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa