8. novembar 2018.8. nov 2018.
Premijerno izvedena predstava

Iskušenje

Predstava „Iskušenje“ na velikoj sceni gradskog teatra premijerno je izvedena protekle nedelje. Rađena po romanu „Bog, Đavo i ja“ Dragana Marinkovića Francuza, za koju je adaptaciju, režiju i scenografiju uradio Ivan Tomašević, u koprodukciji Scene „Maska“ i Šabačkog pozorišta, a uz podršku grada Šapca. Delo se bavi zapitanošću čoveka nad sudbinom, reinkarnacijom i pokušajima da se dobije odgovor na životna pitanja.
- Reinkaranacija je samo asocijacija i jedna od potencijalnih mogućnosti u kojima se čovek preispituje. Razmatra svoj potencijal za oprost, ljubav, saosećanje. Svakodnevna životna filozofija koja nas navodi na razmišljanje. Da li smo uradili najbolje što smo mogli i da li bi nešto promenili da imamo drugu priliku. Pozorište je ogledalo života, ono na umetnički način ukazje na životne situacije, gde se na umetnički način postavljaju pitanja i daju odgovori za one koji žele te odgovore da prepoznaju – rekla je glumica Aneta Tomašević.
Glumačku postavu čine Aneta i Ivan Tomašević koji navode da je zajednički rad rezultirao predstavom koja je naišla na dobar prijem kod publike nakon premijere.
- Bilo je uživanje igrati. Imali smo malu dilemu kako će publika prihvatiti naizgled filozofsku temu, a sada čujemo pozitivne komentare.. „Bog đavo i ja“, urađena je u Parizu kao predstava , bilo je određenih korigovanja u tekstu kako bi bio prihvatljiviji za naše gledaoce – istakao je Ivan Tomašević.
Tomaševići su stalno u potrazi za novom inspiracijom. „Maska“ je većinu predstava uradila po njihovim tekstovima. Oni su proizašli iz dugogodišnjeg iskustva i bavljenja glumačkim poslom.
Scena Maska priprema za februar mesec reviju predstava, a šabačka publika će moći ponovo da pogleda i njihovo prvo ostvarenje „Klara, dogodilo se nešto neočekivano“.

M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa