Info

8. novembar 2018.8. nov 2018.
PODSTREK ZA NAJBOLjE
ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA MUZIČKE ŠKOLE

PODSTREK ZA NAJBOLjE

Dugo očekivana rekonstrukcija Muzičke škole “Mihailo Vukdragović”, završena je proteklih dana. Naime, 2011. godine pokrenuta je inicijativa za rešavanje problema u cilju bezbednosti učenika i nastavnog osoblja. Dovedeni su građevinski inspektori koji su konstatovali da je neophodna hitna rekonstrukcija kompletne školske zgrade. Ovih dana, rekonstrukcija je, konačno završena.
Inicijativu rekonstrukcije škole sa lokalnom samoupravom, pokrenuo je direktor MŠ “Mihailo Vukdragović” Dragana Karić. Dobijen je projekat generalne rekonstrukcije cele školske zgrade.
U prvu fazu rekonstrukcije odnosila se na zapadno krilo škole gde je svečana sala koja je bila prioritet, kao i prvi sprat. Oko trinaest miliona dinara, dato je na radove koje je finansirala Lokalna samouprava.

Novi prostor
sa 16 učionica
Početkom rekonstrukcije školske zgrade direktor škole, uzeo je u razmatranje nekorišđen tavan, po vodeći se primerima drugih školam koje su to radile, u projekat je ubačeno i pretvaranje tavanskog prostora u učionički prostor. Pri završetku prve faze došao je red za rekonstrukciju druge.
Za rekonstrukciju druge, škola je konkurisala pri Ministarstvu prosvete, a s obzirom da je prošla prvu fazu, imali su svu potrebnu dokumentaciju i planove, te je projekat odobren. Rekonstruisana je kompletna škola uključujući i potkrovlje.
- Na ogromnoj zgradi osim zidova, sve ostalo je obnovljeno. S obzorim na to da je postojao karo tavan i da je međuspratna konstrukcija bila drvena, ona je uklonjena i izlivene su betonske ploče. Postavljena je vodovodna i elektro instalacija - istakao je Dragan Karić i dodao da su u potkrovlju dobili 650 kvadrata korisnog prostora, u okviru kojih je 16 optimalnih učionica za individualnu nastavu što je u skladu sa normativom koje je Ministarstvo propisalo.
-Učionice u proseku imaju 22 kvadrata. Takođe postoji postoji mokri čvor i prostorija za arhivu, što je 18 novih prostorija.Trenutno u školi postoji oko 34 učionice koje su kompletno opremljene. Iznos radova druge faze je oko 320 hiljada evra, što je za nas ogromna cifra. U toku radova, morali smo da se iselimo pa smo iznajmili prostor Narodnog Univerziteta šabačkog i koristili prostorije Ekonomske škole. Iako je projekat trebalo da traje do devet meseci, trajao je 21 mesec.

Neophodan klavir
Početkom septembra rekonstrukcija škole je konačno privedena kraju, te su nastavno osoblje kao i đaci nastavili rad u zgradi škole. Prema rečima direktora Dragana Karića, osim pomenutih donatora, i zaposleni su novčano učestvovali u rekonstrukciji, a sada je pokrenuta inicijativa nabavke pre svega nameštaja, ostalih nastavnih sredstava i novih instrumenata.
-Jedna od osnovni stvari koja nam u ovom trenutku nedostaje je kvalitetan klavir koji bi zadovoljio potrebe pre svega, najvećeg odeska u školi, a to je klavirski odsek koji ima oko 175 učenika u osnovnoj i srednjoj školi - istakao je Karić.
Čuveno, tradicionalno Međunarodno takmičenje pijanista, će se ove godine održati 23 put. Kroz takmičenje prošlo je više od 2.200 pijanista. S obzirom na činjenicu da je Šabac grad klavira, a Muzička škola neguje tu tradiciju, neophodno je i prioritetno obezbediti pristojan instrument za te namene.
Sve prostorije imaju instrumente, ali više od 60 odsto njih su toliko stari da je vreme da se zamene novim. Nemoguće ih je popraviti i održavati, tako da je nastavak unapređenje kvaliteta rada fokusiran na nabavku neophodnih sredstava, čime će školski odbor ući u razne aktivnosti i projekte.
Škola poznata
po uspesima
Podsećenja radi, ništa od aktivnosti dok su nastavno osoblje, kao i učenici bili izmešteni iz zgrade nije preskočeno. Muziča škola važi za najaktivniju u našem gradu, a u regionu poznata je po najkvalitetnijim i najtalentovanijim uenicima.
Od petog decembra nov direktor MŠ “Mihailo Vukdragović”

Trećeg novembra bilo je 18 godina od kako je direktor MŠ “Mihailo Vukdragović”Dragan Karić, odabran za prvog čoveka ove ustanove. Za to vreme škola je dosta napredovala, a kako i sam kaže te godine, bile su vrlo uspešne. Nakon 18 godina zaključuje sa radom funkcije direktora, a od petog decembra naslediće ga profesor Đorđe Andrijanić, koji je dobio rešenje od Ministra, a Dragan Karić nije konkurisao za nov mandat.
K.Jekić Đonlić

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa