8. novembar 2018.8. nov 2018.
Nezgodne novajlije
RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Nezgodne novajlije

Novi superligaši drže korak na sredini tabele i traže šansu da iznenade u borbi za plej of. Šapčani još u poteri za Pančevom u iščekivanju derbija u devetom kolu. M’PLASTIKA ima bolji tim, KIKINDA domaći teren
Nekoliko sezona smo kikindski rukomet gledali u Šapcu, ali su ga reprezentovale pripadnice lepšeg pola. Od ove jeseni imamo priliku da vidimo šta nudi muški tim ove varošice. Da bi ga gledali uživo, u našem gradu, moramo sačekati narednu kalendarsku godinu, ali će ga “plavi” rukometaši izbliza upoznati već sledećeg vikenda. U Vojvodini se rukomet voli, u Kikindi ima poklonike i ima uspehe, bar u poređenju sa drugim sportovima. Zbog toga je gostovanje u Vrbasu, Kikindi, Novom Sadu, Crvenki, Kaću, Subotici vazda (bilo) nezgodno i potencijalna “mina” za favorita.
Već su se igrači Đorđa Teodorovića susretali sa sličnim minama i uspešno ih prevazilazili. To je cilj i na ovom meču. Već se DINAMO i šabačka M’PLASTIKA izdvajaju na vrhu, no samo pobede oduzimaju nadu drugim rivalima da se mogu priključiti. Ne svojom greškom “plastika” nije uzela oba boda u prvom kolu, u svakom narednom jeste, prekid dobrog niza niko ne voli, a u svakom meču izdvajao se po neki igrač dobrom igrom što je dodatni podstrek, motiv i snaga Šapčana. Od KIKINDE ima svakako bolji tim ovdašnji superligaš, ali je izazov gostujući parket.
Kikinđane predvode Marko Trninić, nekadašnji rukometaš Šapčana, Lisica, Delibašić, Vrgović. Do sada imaju dva pobede, očekivano protiv Požege i vrednu nad SPARTAKOM, remi u Beogradu i poraze u Novom Pazaru, Aranđelovcu (gde su pružili najbolju igru ove sezone, do 55. minuta imali i prednost i zamalo iznenadili favorita), odnosno Pančevu. Na domaćem terenu su bez greške, ali im sledi najteži rival do sada.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa