8. novembar 2018.8. nov 2018.
Opet stari znanac
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

Opet stari znanac

U prve dve prvenstvene utakmice na novom radnom mestu Darko Tešović je imao znatno jače rivale, a u naredna dva meča “osuđen” je da priprema tim sastavljen od igrača koje njegovi rivali na drugoj klupi poznaju bolje nego on. Temelje plasmana u Super ligu u MAČVI je postavio Predrag Rogan. Od Srpske lige je krenuo u uspon i mnogi ga smatraju zaslužnijim za superligaško mesto ekipe pre dve godine od Aničića. Nije toliko dobro upoznat sa svim igračima u “crveno-crnom” taboru, ali jeste sa nekolicnom prvotimaca. Upoznao je Pejovića, Ristivojevića, Lazarevića, Ivića, Milosavljevića, te svakako poznaje vrline i mane. Ipak, sigurno da više misli o svom timu.
SPARTAK je u Evropi igrao sjajno, eliminisao i veliku SPARTU iz Praga, pobrao simpatije svih u Srbiji. Ipak, BRONDBI beše prejak, a povratak u realnost domaće lige nije bio dobar, nisu se snašli i sada su u problemu. Vladimir Gaćinović nije mogao, otišao je, a poverenje dobija Predrag Rogan, nekadašnji trener MAČVE, vođa ekipe koja je ušla u Prvu ligu i koja je dosegla jesenji tron u višem rangu. Svi su očekivali “buđenje” Subotičana još od prvih kikseva, no to se nije desilo i umesto plej of šetnje, borba za opstanak je realnost, uverava tabela. Nadoknaditi odlaske Đuričina, Nikolića, Savkovića nije lako, ali tim koji ima: Obradovića, Đenića, Šimunovića, Šimuru, Čečarića, Ćalasana, Miloševića, Tekijaškog mora bolje. Da može bolje osetio je PARTIZAN koga je samo Stojković spasao poraza.
Protiv VOŽDOVCA MAČVA je pobedila, protiv SPARTAKA tri boda su svakako obaveza jer bodovi na domaćem terenu, protiv direktnih rivala, ne smeju se gubiti, sada ne zbog tabele, već zbog mirne pauze i niza od tri teške utakmice tokom novembra. Biće to meč neefikasnih ekipa, može da bude i 1:0, kao prethodne sezone. Neka bude na konto domaćina.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa