15. novembar 2018.15. nov 2018.
Zadovoljni sa šest mandata
KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU RUSKE STRANKE

Zadovoljni sa šest mandata

Na konferenciji za štampu Ruske stranke, održanoj prošle nedelje u Šapcu, Slobodan Nikolić, prvi čovek ove političke organizacije, izjavio je između ostalog, da je Ruska stranka zadovoljna ostvarenim rezultatom na nedavno održanim izborima za Savete nacionalnih manjina. Naime, stranka je imala svoju izbornu listu na ranije održanoj Elektorskoj skupštini u Beogradu. Za Savet Ruske nacionalne manjine u Srbiji, kandidovali su ukupno 15 članova, a osvojili šest mandata.
- To je po našem uverenju dobar rezultat, bez obzira na nedozvoljeno mešanje vladajuće stranke u izborni proces, rekao je Nikolić i naveo niz primera za to. Prvi se odnosio na listu kandidata koju je zastupao predsednik opštine Sečanj. Potom neke neregularnosti u Ovči i Borči.
- Pouzdano znam da su se neki aktivisti SNS u Vladimircima i Ljuboviji izjašnjavali kao pripadnici crnogorske nacionalne manjine, koja je takođe imala svoju Elektorsku skupštinu. Vodeća stranka imala je svog favorita čak i među bugarskom nacionalnom manjinom, rekao je Nikolić na pomenutoj konferenciji za štampu.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa