15. novembar 2018.15. nov 2018.
Ponovo o krivičnim prijavama
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

Ponovo o krivičnim prijavama

Povereništvo Srpske napredne stranke prošlog četvrtka je održalo konferenciju za medije na kojoj su imali dve teme. Prva se ticala obraćanja gradonačelnika Nebojše Zelenovića u Savetu Evrope u Strazburu, a druga krivične prijave protiv gradonačelnika.
Poverenik SNS Aleksandar Pajić smatra da je gradonačelnik u Strazburu izneo niz neistina, a zaboravio da kaže bitne stvari.
-Zaboravio je da kaže šta je sa 72 stana koji po nalazu Državne revizorske institucije iz 2015. godine nisu nigde u evidenciji. Takođe je zaboravio i da kaže da je član njegove stranke oportunitetom osuđen za kupovinu glasova pred prethodne izbore. Pre odlaska tamo “mahao” je izjavama odbornika koji su se pod krivičnom i materijalnom odgovornošću naknadno setili da im je nuđen mito. Po Krivičnom zakonu službeno ili odgovorno lice, koje svesno propusti da prijavi krivično delo za koje je saznalo u vršenju svoje dužnosti, ako se za to delo može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina, rekao je Pajić i dodao da su na ovaj način odbornici potpisali izjave na osnovu kojih treba da se vodi krivični postupak protiv njih jer su skrivali krivično delo davanje mita.
Pajić je zahtevao da nadležni organi po hitnom postupku procesuiraju sve koji su potpisali izjave koje su služile da Nebojša Zelenović “maše njima u Strazburu”.
Osvrnuo se i na izjavu odbornice Marije Lazić i naveo da je ona pogrešno protumačila reči odbornika SNS Vladana Krasavca sa Skupštinske govornice “Vi ste gospođice, cepali karte na bazenu kada sam ja vodio svoje dete na terapiju”.
-Ona u svojoj izjavi kaže da joj je neko nudio da bira koji će direktor u kom javnom preduzeću da bude samo da pređe na stranu SNS. Ali ona ne kaže ko je funkcioner koji joj je to nudio, rekao je Pajić.
Međutim, poverenik SNS očigledno je “polupao lončiće” jer je odbornica koja radi na bazenu Jelena Lazić, a ne Marija.
Poverenik i narodni poslanik Boban Birmančević pozvao je odbornike kojima je nuđen mito da ode sa njima i prijavi to krivično delo nadležnim organima.
-U ovim izjavama nema nijedan dokaz koji bi potvrdio navedeno. Ako nemaju dokaze podnećemo mi protiv njih krivične prijave za lažno optuživanje, rekao je Birmančević.
Ponovo je govorio o krivičnim prijavama protiv gradonačelnika. Kako je izneo, gradonačelniku će se ponovo suditi po prijavi DRI, jer je Viši sud prihvatio žalbu Osnovnog tužilaštva na presudu kojoj je Zelenović oslobođen optužbi.
Takođe je izjavio i da sa konferencije odlazi da podnese inicijativu Ustavnom sudu da se pokrene postupak ocene ustavnosti i zakonitosti odluka koje se tiču neposrednog izjašnjavanja u mesnim zajednicama o povraćaju poreza od imovine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa