15. novembar 2018.15. nov 2018.
PAUZA PRED BURU
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

PAUZA PRED BURU

Do duže pauze, one zimske, u Super ligi će biti odigrano pet kola, a četiri teška meča očekuju Šapčane. Najpre sledi gostovanje u Kruševcu. Trenutna zaliha (ne)zadovoljavajuća
Pažnja javnosti usmererna je na reprezentaciju, bodovno, možda i iz nekoga razloga više, važne mečeve protiv Crne Gore i Rumunije, a to je prilika da Darko Tešović vakum iskoristi za dodatno uigravanje tima. Slede jako nezgodne utakmice, one koje zahtveaju više od maksimuma kako bi se obezbedio povoljan rezultat. Ishodište je jasno, biti iznad opasne zone na kraju kalendarske 2018. godine.
Takmičarski novembar će zatvoriti gostovanje u Kruševcu, starom rivali NAPRETKU. Kruševljani su loše započeli sezonu pred koju su imali visoke ambicije. Nisu na početku igrali dobro, ali je sastav govorio da moraju “proraditi”, što se i desilo. Izgubli su u Šapcu u drugom kolu i od Crvene Zvezde u petom i to su jedina dva poraza. Jedanaest kola su bez poraza, sigurni u plej of zoni i sigurno su favoriti.
Posle “čarapana” MAČVA dolazi kući, ali će naspram sebe imati jedan od najkvalitetnijih klubova ČUKARIČKI. Ukoliko izostavimo ZVEZDU kao najkvalitetniji tim lige, na Banovom Brdu igra član trojke sličnih kvaliteta (RADNIČKI, PARTIZAN, ČUKARIČKI). U tri dosadašnja superligaška meča “brđani” su lako slavili protiv Šapčana.
Iz Šapca će “provincijski Urugvaj” u Novi Sad, na noge VOJVODINI, najnepredvidivijem timu lige, domaćin i klub kojeg tradicija svrstava u vrh, ali tabela ne, najavljujući tešku borbu za plej of.
Od svojih navijača u 2018. godini “crveno-crni” se opraštaju jedinim duelom gde je realno očekivati bodove. U gostima je RADNIK iz Surdulice 9. decembra, direktan rival i značaj bodova je jasan.
Fudbalski kraj godine MAČVU očekuje na stadionu PARTIZANA. Domaćin bar javno mora da čuva ne baš realne nade o povratku u borbu za titulu, a da bi neko poverovao u to, moraju igrati praktično bez greške, na svom ili gostujućem terenu.
Verovatno se svi slažu da je pobeda protiv RADNIKA obaveza, a u svim ostalim duelima ostavljamo svakome na procenu šta je realno. Svaki tim će posle 15. decembra “podvući crtu”, no za MAČVU je važno da ona crta na tabeli, linija koja označava početak baraža za opstanak i eliminacije u niži rang, bude podvučena ispod njenog imena.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa