15. novembar 2018.15. nov 2018.
MEĐUSOBNI, ZA KRAJ
FUDBAL: KOLUBARSKO – MAČVANSKA ZONA

MEĐUSOBNI, ZA KRAJ

Mnogo više „jesenjih činjenica“ razdvaja nego što spaja Šapčane i Bogatince. U međusobnom meču jedni ne žele da uspostave lošu seriju, drugi hoće da prekinu svoju, jedni se bore za jesenju titulu, drugi traže izgubljeni mir sredine tabele
Na različite načine i uz različite epitete, poslednje kolo jeseni u Kolubarsko – Mačvanskoj zoni prepuno je derbija. Gotovo svaki meč je, na neki način derbi. Nama najinetersantniji je onaj u Bogatiću. Početak sezone je slutio da bi to mogao biti duel najprijatnijih iznenađenja, ekipa iz vrhu, ali umesto toga ostao je samo derbi suseda, grada i njemu susedne opštine, ali i utakmica koju klubovi dolekuju u različitoj atmosferi. Uloga favorita je jasna.
Posle pet uzastopnih pobeda MAČVA je poklekla u Valjevu, prepustila prvo mesto prošlonedeljnom rivalu, ali i dalje ima izvanrednu polusezonu koju može krunisati i jesenjom titulom. Valjevce očekuje sve samo ne lako gostovanje u Divcima. Bogatinci su u odličnoj poziciji, ne samo pred ovo kolo, nego i pred proleće. Četiri ekipe su se izdvojile na vrhu, a sva tri rivala u drugoj polusezoni dolaze u Bogatić, te „crveno-crni“ mogu lako postati i glavni favoriti za titulu i plasman u Srpsku ligu. Sva tri poraza ove sezone pretrpeli su na gostovanjima, jedini remi takođe, dok su na domaćem terenu dobijali lako i sigurno. U poslednjih mesec dana su u odličnoj formi, ambicije su porasle i sigurno da su favoriti u subotu.
RADNIČKI je sam sebe doveo u problem, sam sebe udaljio od zone sigurnosti i dozvolio zebnji da se uvuče, da poruši samopouzdanje i to se odražava na rezultate. Posle prethodnog lošeg niza, tim je odigrao dobro protiv nezgodne BREZOVICE i delovao kao ekipa koja se vraća u formu, ali su potom usledila tri poraza, od čega dva na domaćem terenu. Ako je u Valjevu to bilo očekivano, ako je Lajkovac iskusniji, onda je poraz protiv ZADRUGARA nedopustiv, bolan i zabrinjavajući. Suviše golova dozvoljava drugi najstariji šabački fudbalski klub, previše i za solidno efikasan napad. Navala stvara, ali i promašuje velike prilike-zicere i problem je tu. Šapčani jesu iznad osnovne crte, ali pogled na tabelu SL „Zapad“ sugeriše da bi ta crta mogla biti podignuta više i borba će sa njom biti teška. Bogatić nije mesto koje je pogodno za povratak samopouzdanja, ali izbora rivala nema.
Nedelja, 13:00. Ne žele domaći da završe jesen sa dva uzastopna poraza, ne žele gosti da vežu četvrti pred dugu pauzu, remi ne znači mnogo, više odmaže i jednim i drugima.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa