15. novembar 2018.15. nov 2018.
HERCEGNOVSKI VELIKAN
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

HERCEGNOVSKI VELIKAN

JADRAN je tim koji je svrstan među četiri najbolja kluba ove sezone i mnogi ga vide na finalnom turniru. Najpoznatiji kolektiv Herceg Novog želi skorom novom proboju u evropskoj eliti. Petković, Spajić i Gardašević predvodnici
Raspored gostovanja Šapčana u debitantskoj A1 sezoni je nemilosrdan. Žreb je odlučio da na prva tri gostovanja ovdašnji vaterpolisti odmere snage sa tri od četiri najbolje ekipe takmičenja. Ništa više od poraza nije se moglo očekivati ni u Dubrovniku, ni u Zagrebu, a protivnik Šapčana ulogu favorita ima i sada u petom kolu. ŠABAC gostuje Herceg Novom, ekipi JADRANA koja je najbolji crnogorski tim.
JADRAN CARINE su jedan od retkih timova u takmičenju koji nije bio šampion Evrope, ali daleko od toga da nisu imali vredne, istorijske rezultate na međunarodnoj sceni u svojoj dugoj, 92-godišnjoj istoriji. U ubedljivo najboljoj evropskoj ligi, šampionatu SFR Jugoslavije pobeđivali su čak šest puta, tri puta su osvajali Kup. Znali su da dominiraju i u SR Jugoslaviji, SCG i Crnoj Gori. Ukupno imaju po 13 titula i Kupova. Kao šampioni Jugoslavije plasirali su u Ligu šampiona 2003. godine i stigli do velikog finala gde su poraženi od HONVEDA 7:6 u Budimpešti. Ta sezona je najznačajnija u istoriji kluba. U kolekciji su i dve titule Jadranskog pobedika (2010. i 2011. godine). Za njih su nastupali nekada: Šefik, Prlainović, Udovičić, Ivović, Gojković, Jelača, Janović, Radović i dr.
Ovog leta bili su na korak od grupne faze Lige šampiona, ali su eliminisano od imenjaka iz Splita. Nastupaju u Evro kupu gde ih očekuje dvomeč protiv PRIMORCA i svakako su favoriti za polufinale. Aktuelni trener je i selektor Crne Gore Vladimir Gojković, sa kojim je uspešnos arađivao šabački strateg Miodrag Mirović. Novi tim predvode: Drašković, Petković, Martin i Filip Gardašević... U dosadašnjem toku sezone su protiv PRIMORCA pokazali da su najbolji u Crnoj Gori, rutinski pobedili ZVEZDU u Beogradu, parirali veći deo meča MLADOSTI u Zagrebu i poraženi kući od JUGA. Sve osim želje je na strani domaćih, a šta će bazen reći pokazaće meč koji počinje u subotu od 19 časova.
ŠABAC se dodatno pripremao za Novljane sparingom u Budvi. Rasterećenje je apsolutno tu posle dve pobed eu četiri kola koje ŠABAC vraćaju u sredinu tabele.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa