15. novembar 2018.15. nov 2018.
Prijateljstvo  iznad svega
PRIJEM ZA RUKVODSTVO KROSA RTS

Prijateljstvo iznad svega

Šabac i Kros prevazišli nivo saradnika, postali prijatelji. Napreduju zajedno. Na naš grad se računa i u narednim godinama
Ove godine Šabac je pobedio Zaječar i Rekovac po masovnosti. Kros stazom na kompleksu „Stari Grad“ trčalo je blizu 2.000 učesnika, više nego bilo gde i to je samo još jedna u nizu potvrda da je saradnja grada i tradicionalne sportsko-edukativne manifestacije pun pogodak.
-Mi smo prijatelji i dolazak u Šabac je dolazak kod prijatelja. Nije samo Šabac nama značajan zbog brojnosti, već je primer organizacije do najsitnijih detalja. Od pripremljenosti staze, pripreme trka, podrške učesnicima pre i posle trke, računarskog centra koji odmah objavljuje rezultate, sve to čini da Šabac bude organizator na evropskom nivou. Priznanja i pokloni odlaze u prave ruke, u to smo uvereni – istakao je Stevan Kovačević, osnivač Krosa.
U Gradskoj kući goste iz Beograda ugostili su predsednik Skupštine grada i predsednik Organizacionog odbora Krosa Nemanja Pajić, gradski većnik za sport Dragan Nikolić, odnosno nekadašnji atletičari, a sada značajni činioci organizacije Borko Antonić, Dragan Vesković, kao i predsednik Sportskog saveza Šapca Veselin Vuković.
-Dolaze nam prijatelji i zato ovaj prijem nekada deluje neformalno jer „zvanična“ nota nije deo prijateljskih susreta. Nama je čast i zadovoljstvo da, iz godine u godinu budemo domaćini i svakako planiramo da to budemo i u narednim godinama. Kros je veličanstvena manifestacija, ne promoviše samo sport već i zdrav život, prave vrednosti. Trudimo se i mi da ga obogatimo, te smo ove godine uveli i trku učenika škole za decu sa posebnim potrebama što su svi označili kao pun pogodak. Nadamo se da će i drugi slediti naš primer. Jedva čekamo ponovni susret – rekao je Nemanja Pajić.
Pajić je, u ime Grada primio plaketu i umetničku sliku, dar organizatora, a posebna priznanja dodeljena su Draganu Nikoliću i Draganu Veskoviću.
B. D.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa